Resor till Estartit

Den före detta fiskeorten Estartit är numera ett modernt turistområde, som framförallt är populärt bland familjer, som önskar sig en avslappnande semester i solen. Estartit har dock massor att erbjuda alla besökare oavsett ålder.

Först och främst bjuder semesterresorten på en lång sandstrand som är fint utrustad för solbadare. Detta är dessutom en populär plats för dykare, tck vare Medesöarna, en ö-grupp med sju öar, som bjuder på massor av marint liv.

Stränder

En av de största attraktionerna i området, är utan tvekan de långa gyllene sandstränderna. Huvudstranden är cirka 3 kilometer lång och utgör därmed den längsta sträckan på Costa Brava. denna strand bjuder på en rad vattensportsaktiviteter, uthyrning av solstolar och parasoll samt flera möjligheter för att köpa förfriskningar. För dig som primärt önskar att sola och slappna av på en lugn plats, kan du med fördel söka dig till Cala Pedrosa-stranden, som är en liten bukt bortgömd från de största folkmängderna.

Aktiv semester

Vattensport är ett särskilt populärt tidsfördriv här, med jetski, segling och vindsurfing, samt många andra erbjudanden. Området är också känt för att vara en av de bästa platserna i Europa för dykning. Det finns dessutom flera erkända golfbanor i området. Sist, men inte minst, finns det roliga nöjesparker och vattenland som kan underhålla de yngsta resenärerna i flera dagar.

Restauranger och nattliv

Estartit har ett bra urval av restauranger och barer som passar fint till familjer med allsidiga menyer, till i stort sett allas smak och budget. Nattlivet består av ett par klubbar, som har öppet till småtimmarna. 

Boka din resa online

Escapeaway är en online resebyrå så du kan lätt och tryggt boka din paketresa online. Bokar du din resa till Estartit som ett komplett paket inklusive flygresa och hotellvistelse så är du täckt av paketreselagen och resegarantin. Skulle du själv vilja arrangera din resa till Spanien kan du nöja dig med att enbart boka ditt hotell online genom oss.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Estartit