Resor till Castelldefels

Castelldefels ligger vid Costa del Garraf enbart 20 kilometer från Barcelona med Sagrada Família och Gaudis många andra berömda mästerverk. Castelldefels är därför ett populärt resmål bland både spanska och internationella semesterfirare just på grund av sitt fina läge nära en av Spaniens mest intressanta storstäder.

Kombinera bad- och storstadssemester i Spanien

Utöver att vara en bra utgångspunkt för utflykter in till Barcelona så lockar Castelldefels också med en bred och över 5 kilometer lång sandstrand. Här kan hela familjen njuta av det avkopplande strandlivet och den varma medelhavssolen. Lägg därtill ett bra urval av supermarkets, butiker, strandbarer och restauranger som kan täcka alla semesterns behov. Dessa faciliteter hittar du både nere längs den fina strandpromenaden och uppe i själva staden Castelldefels. Urvalet kan naturligtvis inte mäta sig med de shoppingmöjligheter och det restaurangliv som du får inne i regionhuvudstaden. Här finns dock mer än rikligt för att du inte ska behöva sakna något om du väljer att tillbringa dagen nära den flotta stranden "hemma" i Castelldefels.

Som du kanske vet finns det även stränder i Barcelona men det är mer upplagt att resa till Castelldefels om du söker lite mer fridfulla omgivningar. Utöver avkopplande solande och badturer så finns det även här på stranden ett rikt urval av aktivitetesmöjligheter för både barn och vuxna. Här är det populärt att surfa men det finns dessutom lekplatser för de minsta semesterfirarna längs stranden.

Reser du till Castelldefels tidigt på våren eller i slutet av säsongen så är temperaturerna här ändå behagliga. Även om årstiden inte direkt inbjuder till badande så är stranden aktiv. Under lågsäsongen råder det ett skönt lugn nere vid vattnet och stranden är som gjord för en skön promenad före middagen.

Uppe i staden och nära stranden (Platja de Castelldefels) ligger järnvägsstationen varifrån du lätt kan ta ett tåg in till Barcelonas centrum och med bara ett byte ut till flygplatsen. Bokar du en hyrbil till din resa ger den närliggande motorvägen dig dessutom bra möjligheter att snabbt ta dig runt till andra delar av regionen. Katalonien bjuder på massor av spännande utflyktsmål, många nog för flera resor.

Boka en resa till Castelldefels online

Det finns ett bra urval av hotell i Castelldefels och vi har redan handplockat de som fått de bästa recensionerna från tidigare gäster. Dessa hotell hittar du genom att använda dig av sökmotorn här på sidan. I sökmotorn kan du samtidigt boka en flygbiljett till den närliggande flygplatsen i Barcelona eller eventuellt till Girona-Costa Brava längre åt nordost. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå eller Köpenhamn. Bokar du flyg och hotell samtidigt får du naturligtvis det hela som en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Castelldefels

Populära hotell i Castelldefels

Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Castelldefels
8,7
Mycket bra
4293 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Castelldefels
8,9
Mycket bra
1749 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Castelldefels
9,1
Fantastiskt
1831 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)