Resor till Cantallops

Cantallops ligger vid foten av Albera-bergen den östra utstickaren av Pyrenéerna på gränsen mellan Spanien och Frankrike. Staden har uppstått runt en borg som finns beskriven från 1200-talet. I dag finns det emellertid bara några enstaka rester av borgen kvar bland annat ett enda torn vilket sedan 1800-talet har fungerat som klocktorn för stadens lilla Sant Esteve-kyrka.

Medeltidsort med stolta vintraditioner

Stadens mångåriga historia lyser tydligt igenom i de charmiga rustika husen och de smala gatorna på vilka man i många fall knappt kan klämma igenom en bil. Trots en gryende turism kommer du på en resa till Cantallops fortfarande i hög grad kunna uppleva äkta katalanskt landsortsliv. Många av de drygt 300 fasta invånarna i Cantallops härstammar från familjer som i generationer har levt på och odlat det platta landskapet söder om staden bestående av bland annat vinodlingar och olivlundar.

Går resan till Cantallops är det även nästan obligatoriskt att besöka en eller flera av vingårdarna runt den lilla staden. På dessa vingårdar tar man gärna emot besökare och du kan även få guidade rundvisnigar. Dessa rundvisningar inkluderar naturligtvis möjligheten att provsmaka gårdens vin och eventuellt även olivolja. I och omedelbart runt staden finns dessutom en handfull bra restauranger där du även kan njuta av vinet och andra lokala läckerheter.

Du kan köra ut till stränderna på Costa Brave på en dryg halvtimme från Cantallops. Du har emellertid även en riktigt bra utgångspunkt för att utforska inlandet. Framför allt bergen i norr inbjuder till en aktiv semester med vandring i underbara landskap kryddade med intressanta kulturhistoriska sevärdheter. Du kan följa stigar som startar nere i Cantallops eller eventuellt ta bilen till det område som har väckt ditt intresse.

Med bil är det också lätt att köra en tur söder över exempelvis till Figueres med sitt berömda Dali-museum och ett rikt affärsliv. Tack vare den södergående motorvägen kan du dessutom på enbart en timme nå Girona där du lätt kan tillbringa en hel dag med sightseeing.

Boka din resa till Cantallops här

Vi har utifrån de bästa gästrecensionerna valt ut de hotell och semesterbostäder i Cantallops som du kan se i sökmotorn här på sidan. I sökmotorn har vi även gjort det lätt för dig att samtidigt boka flygbiljetterna till din resa.

När du köper en paketresa som består av både hotell och flyg är du alltid täckt av resegarantin. Detta är en extra trygghet som vi vet att många av våra gäster sätter stort pris på. Du är naturligtvis välkommen att själv arrangera transporten och enbart köpa själva semestervistelsen genom oss. I de flesta fall kan du dessutom välja gratis avbokning av vistelsen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Cantallops