Resor till Camprodon

Camprodon ligger i en vacker dal mitt bland de katalanska Pyrenéerna omgiven av orörd natur som inbjuder till en aktiv semester såväl sommar som vinter. Här kan du vandra, cykla, rida eller simma i floderna på sommaren medan de närliggande skidorterna lockar på vintern.

Denna lilla pittoreska stad som bara ligger några timmars körning norr om Barcelona är en av de mest stämningsfulla i denna del av Pyrenéerna. Framför allt regionhuvudstadens invånare tar gärna en tur hit upp över weekenden för att komma bort lite från storstaden och i stället njuta av den friska bergsluften. Många av dessa besökare från huvudstaden har genom åren köpt semesterbostäder i och omkring staden. Den fridfulla landsortsstämningen och de natursköna omgivningarna är också verkligen värda att resa långväga för.

Äkta landsortsidyll i natursköna omgivningar

Camprodon är trots sina många kvaliteter som resmål inte en stad som känns full av turister. Med omkring 2 000 fasta invånare finns här tillräckligt med landsortsliv för att få en bra inblick i den lokala kulturen. Gränsen till Frankrike ligger bara några få kilometer norr ut så det är inte ovanligt att höra såväl franska som spanska och katalanska på stadens gator. Men trots detta känns det inte som något internationellt turistmål.

Naturen omkring staden är en stor attraktion för de flesta som reser till Camprodon. Staden är emellertid även i sig själv otroligt charmig och en plats som du har lust att dröja kvar på för att bara njuta av stämningen. Gå en tur längs de mysiga smala gatorna och gränderna där det ligger åtskilliga stämningsfulla torg med små caféer och uteserveringar. Här kan du fördjupa dig i det lokala kökets specialiteter. Även om det inte precis är någon stor gastronomisk upplevelse så kan du nästan inte resa till Camprodon utan att provsmaka de Birba-kex som har producerats i staden sedan 1929. Det kan även rekommenderas att prova på de korvar och ostar som produceras här i dalen.

När du går runt i Camprodon kommer du tydligt märka att det här rör sig om en stad med en lång historia. Ett av stadens varumärken är till exempel den vackra stenbron Pont Nou från 1100-talet (dock återuppbyggd efter jordbävningar och inbördeskrig) som fortfarande används för att korsa floden Ter. Bron är bara en av många intressanta historiska sevärdheter som även inkluderar kyrkor och kloster i och omkring staden vilka du lätt kan tillbringa många timmar med att utforska.

Utflykter

Som bas för en semester i Pyrenéerna är det svårt att föreställa sig ett mer perfekt ställe än Camprodon. Staden är dock bara en av många idylliska medeltidsstäder i regionen. Avsätt gärna tid för att besöka några av de närmaste som till exempel Beget som bara ligger omkring en halvtimmes körning öster ut. Denna mycket lilla stad sjuder av rustik charm och är även ett populärt utflyktsmål. Som tur är har du så nära till Beget att du både kan besöka den tidigt på morgonen och sent på kvällen när där är mycket färre besökare.

Med de många sevärdheterna och aktivitetsmöjligheterna i området är Camprodon ett fantastiskt resmål för såväl familjer som barn och äldre. Här finns alla möjligheter att njuta äkta kvalitetstid tillsammans oavsett om dagen ska tillbringas med sightseeing, sport i bergen eller enbart med stilla stunder vid flodstranden med en bra bok eller ett gott glas vin.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Camprodon