Resor till Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell är en av de mest charmerande badorterna på Costa Brava, den vackra kusten i Spaniens nordöstra hörn. Trots att några av landets mest idylliska stränder finns här så har man i Calella de Palafrugell motstått frestelsen att klä in strandkanten med höga hotell. Här är det istället de traditionella, låga, vitkalkade byggnaderna som tecknar stadens eleganta profil nerifrån det azurblåa Medelhavet.

Även om det på sommaren sjuder av liv här när stränderna och det kristallklara vattnet lockar har Calella de Palafrugell en behaglig tillbakalutad atmosfär. En bit ut på vattnet ligger ofta en hel flotta av små racerbåtar och traditionella träbåtar för ankar medan de små klippbukterna närmast land är förbehållna de badande. Slå dig ner på den fina sanden och njut av solen eller gå en tur längs den eleganta strandpromenaden som binder samman stadens stränder. På flera ställen finns det möjlighet att sätta sig på en bänk och bara njuta av den betagande utsikten över havet.

Utforska kustens stränder

Det finns fina faciliteter vid Blå Flagg-stränderna närmast stadens centrum, Port Bo og En Calau, men är du villig att göra lite avkall på den komforten till fördel för ännu mer fridfulla omgivningar kan det rekommenderas att besöka de mer avsides belägna badvikarna. Precis nedanför den botaniska trädgården Jardíns de Cap Roig hittar du till exempel vid foten av branta klippor stranden El Golfet som enbart kan nås till fots.

Just Jardíns de Cap Roig är samlingspunkten för en av de viktigaste kulturella händelserna som du kan uppleva på en resa till Calella de Palafrugell. Här hålls nämligen varje sommar Cap Roig Festival med massor av friluftskonserter av både lokala och internationella artister. Oavsett vilken tid på året du reser till Calella de Palafrugell kan en promenad längs kuststigen till den botaniska trädgården varmt rekommenderas. Turen i motsatt riktning längs strandpromenaden till grannstaden Llafranc kan emellertid rekommenderas i lika hög grad.

Vandringsturer längs kusten är inte den enda möjligheten till att vara aktiv under semestern. Utöver olika former av vattensporter finns det både tennis- och golfbanor i området. Oavsett om du bara kopplat av nere på stranden eller varit mer aktiv kan du se fram emot att avsluta dagen på någon av de bra restaurangerna i Calella de Palafrugell.

Boka din resa till Calella de Palafrugell nu

Hos Escapeaway är vi specialister på att välja ut de bästa semesterbostäderna både på kända resmål och mer okända platser. Calella de Palafrugell är inte direkt okänt bland resenärer men har ändå något mer sofistikerat och exklusivt över sig. Vi har baserat på tidigare gästers recensioner handplockat de bästa hotellen i staden vilka du hittar i sökmotorn här på sidan.

I vår sökmotor kan du lätt arrangera hela din resa till Calella de Palafrugell. Du kan med andra ord även boka dina flygbiljetter samtidigt som du bokar hotell. När du köper en paketresa med både hotell och flyg är du alltid täckt av resegarantin. Vill du hellre själv arrangera transporten och bara köpa själva semestervistelsen genom oss kan du i de flesta fall välja gratis avbokning av vistelsen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Calella de Palafrugell