Resor till Caldes de Malavella

Caldes de Malavella ligger i det nordöstra hörnet av Spanien mellan Costa Brava och bergskedjan Guilleries. När du reser hit har du kustens alla fina badstränder inom din räckvidd men kan samtidigt tack vare det lite tillbakadragna läget en bit in i landet uppleva ett mer autentiskt spanskt vardagsliv.

Caldes de Malavella som har drygt 7 000 invånare har faktiskt varit känt som resmål i flera hundra år. Staden ligger nämligen i ett område som skapades av vulkaniska aktiviteter för flera miljoner år sedan men som fortfarande har varma källor. Dessa varma källor har man ända sedan romartiden använt som kurbad. Romarna som tillskrev det mineralrika, varma källvattnet medicinska egenskaper slog sig därför ner här och kallade platsen för Aquae Calidae. På Carrer de les Termes Romanes kan du se ruinerna av ett av baden. Detta bad har förklarats som Nationellt kulturarv. Det finns dessutom andra, fortfarande fungerande spa-bad i staden om du skulle vilja skämma bort dig själv lite extra.

Staden är inte större än att du absolut kan utforska de viktigaste sevärdheterna till fots. Det lokala turistkontoret har gjort olika temarutter som du kan följa runt till stadens största sevärdheter. När du idag går en tur genom den gamla delen av Caldes de Malavella kommer du snabbt märka att detta inte är någon ny och modern semesterort. Här kan du njuta av stämningen mellan rustika stenbyggnader, pastellfärgade hus och små trevliga torg där det ofta hålls marknader. Detta gäller till exempel torget Cal Ferrer de la Plaça där du kan slå dig ner på någon trevlig uteservering. Som ett vittnesbörd om stadens långa historia så står det fortfarande kvar rester av den gamla stadsmuren med flera välbevarade vakttorn och som byggdes på Medeltiden.

Går din resa till Caldes de Malavella kan du också få användning av ett par bekväma vandringsskor om du skulle vilja utforska naturen runt omkring staden. Det finns många kilometer vandrings- och cykelstigar i området vilka är mycket populära både bland lokalbefolkningen och besökare. Skulle du vilja utforska dessa stigar och leder så kan du starta med att besöka det lokala turistkontoret för tips och råd. Är det en aktiv resa du söker så befinner du dig dessutom i ett område med åtskilliga välkända golfbanor.

Stränder och restauranger

Framför allt om du bokar en billig resa till Caldes de Malavella mitt i sommaren så kommer du säkert få lust att ta dig ett dopp i Medelhavet. Har du hyrt en bil till din semester så tar det dig bara cirka en halvtimme att köra ut till kusten. Längs kusten finns det många populära stränder att välja bland som till exempel Blanes och Lloret de Mar. Här kan du lätt tillbringa det mesta av dagen vid strandkanten. Det kan emellertid även rekommenderas att utforska kuststäderna eftersom många av dem har fina shoppingmöjligheter och ett bra restaurangliv.

Efter en dag med aktiva upplevelser kan du även samla ny energi på en av restaurangerna "hemma" i Caldes de Malavella. Här kan du njuta av det bästa från medelhavsköket samt lokala specialiteter. Utbudet av matställen är överskådligt men stort nog för att erbjuda bra variation med något för alla smaker.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Caldes de Malavella