Resor till Calafell

Calafell som ligger på en kulle nära Costa Dorada, utstrålar historia och stolta sjöfarartraditioner. Calafell är den perfekta basen för dig som vill uppleva de romerska och de medeltida städerna på Costa Dorada, den gyllene kusten.

Innanför de fina, kilometerlånga sandstränderna nedanför staden löper en promenad med restauranger och butiker. Calafell ligger cirka 52 kilometer från Barcelonas flygplats, en sträcka som tar ungefär 45 minuter med busstransfer.

Information och fakta

Stränder

Calafell har kilometervis av vackra, gyllene "Blå Flagg" stränder, som sträcker sig från Segur Yacht Club till L'Estany stranden. Det lugna havet och strandens svaga lutning gör det idealiskt för familjer med små barn. Utöver en massa vattensportaktiviteter finns här även lekplatser samt uthyrning av liggstolar och parasoller och många gångbroar, vilka gör stränderna lättillgängliga för alla.

Aktiviteter

Det finns massor att se i denna historiska stad, så som den medeltida borgen, ruinerna av en romersk villa och den romanska Santa Creu kyrkan från 1000-talet. Hoppa ombord på minitåget för att snabbt och lätt ta dig runt på semesterorten. Efter en avkopplande tågresa kan hela familjen spela minigolf och ha det trevligt tillsammans.

Semesterområdet är även en lämplig destination om du åker på semester för att njuta av frisk luft. Det finns olika stigar och leder som tar dig genom skogar och bland kullar så att du kan få ut det mesta möjliga av det vackra bergslandskapet.

Calafell är där utöver hemort för La Graiera golfklubb som har två 18-håls banor, varav den ena är en pitch och putt och den andra är en officiell mästerskapsbana. Där finns dessutom driving range och möjlighet till golflektioner.

Restauranger och inköpsmöjligheter

Calafell har ett bra urval av restauranger med menyer som har något för alla smaker. På grund av stadens läge vid havet har du naturligtvis ofta massor av fiskrätter att välja mellan, och du bör åtminstone prova Fideua med Alliolo, som är en välsmakande räkgryta med vitlökssås. Utöver de många fiskrestaurangerna finns det även ett stort urval av andra matställen med välkända internationella rätter. 

Din kväll behöver inte ta slut efter middagen, eftersom det finns massor av familjevänlig underhållning, barer och livliga diskotek.

Utöver ett stort urval av butiker med kläder, skor och souvenirer samt frisörer så finns det en marknad där man säljer färska kvalitetsprodukter samt en utomhusmarknad som hålls tisdagar och fredagar där du hittar bra erbjudanden på kläder, hushållsartiklar samt kött och grönsaker. Det är helt ok att pruta på varorna, så här kan du göra bra affärer.

Närliggande attraktioner

Även om det finns massor att hitta på i Calafell så är det inget i förhållande till utbudet av attraktioner i det omkringliggande området.

Precis utanför semesterortens gränser hittar du en bra "Pitch and putting" bana (golf efter mindre måttstock), som hela familjen kan ha mycket nöje med. För de lite mer äventyrslystna finns det även en gokartbana.

Har du lust att lägga en dag på att utforska Barcelona så tar det bara ungefär en timme dit. Där väntar massor av enastående byggnadsverk som Sagrada Família-kyrkan, mängder av butiker och många andra attraktioner som säkerligen kommer ge hela familjen en oförglömlig dag. 

För bar och vuxna med barnasinne är Port Aventura Theme Park ett annat perfekt utflyktsmål som bara ligger 30 minuters körning från Calafell. Här finns många nöjen och attraktioner för alla åldrar. Det finns dessutom ett populärt vattenland precis vid sidan om nöjesparken, så det är inga problem att få tiden att gå.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Calafell