Hotell i Blanes

Blanes som är känt som inkörsporten till Costa Brava, kan skryta med att ha fyra kilometer gyllene kustlinje i strålande omgivningar. Beläget enbart en timme från Barcelonas flygplats är det även lätt att förstå varför denna lilla fiskestad fortfarande är ett populärt resmål året runt när semestern ska tillbringas i Spanien.

En semester på Costa Brava och i Blanes kännetecknas av en mer tillbakalutad atmosfär än den man hittar på vissa av de större ställena, vilket gör staden fantastisk för familjer. 

Det Katalanska Blanes har sina rötter i skeppsbyggnadsindustrin. Lokalbefolkningen söker sig ofta till stadens historiska centrum för att handla på marknaderna eller besöka någon av de 650 butikerna där som även inkluderar tillräckligt exklusiva butiker för att göra även den mest ivriga fashionista glad!

Stränder

Längs Blanes 4 kilometer kustlinje hittar du många stränder och bukter av vilka de flesta kan hissa Blå Flagg som bevis på ren sand och lugnt vatten som lämpar sig väl för simning. Var uppmärksam på att det på vissa ställen blir mycket djupt bara några få meter från land och därför inte lämpar sig för resande med små barn. En familjevänlig strand hittar du på den nya utbyggnaden av Platja Blanes - här sluttar stranden mindre brant ner i vattnet. Det finns livräddare på plats på de viktigaste stränderna under sommarmånaderna. Duschar, toaletter och förfriskningar finns också tillgängliga på de viktigaste stränderna.

Utflykter

Det finns massor att se och göra i och omkring Blanes. Den botaniska trädgården är ofta en favorit bland turister med sitt breda urval av färgglada blommor. Men om det ska hända lite mer finns det naturligtvis även möjlighet att använda semestern till en rad vattensportsaktiviteter vid stranden samt på båtturer och utflykter.

Det är till exempel inte långt till ett av Europas största vattenland, Waterworld, som bjuder på massor av kul saker för vattendjur i alla åldrar. Vill du ha det lite mer kulturellt så ligger staden Figueres bara en kort körsträcka från Blanes. I Figueres ligger Salavador Dali Museet. Museet bjuder på en omfattande samling av den spanske konstnärens samlingar av skulpturer och konst allt från hans tidiga år till de sista.

Mat och dryck

Det finns ett brett utbud av matställen på semesterorten, däribland flera fina fisk- och skaldjursrestauranger, vilka erbjuder lokala och internationella rätter för alla smaker och plånböcker. Lägg därtill ett stort urval av barer och caféer. 

Blanes har ett förhållandevis begränsat nattliv, även om här finns ett par nattklubbar. Om du är ute efter en mer livlig kväll så kan du bege dig till Lloret De Mar och dansa natten lång på någon av de många nattklubbarna.

>> Läs mer om hotell

Karta över Blanes