Resor till Blanes

Blanes, som ligger på den legendariska Costa Brava-kusten, är ett perfekt resmål för familjer och par, som önskar komma bort från nordens kyla och slappna av på fantastiska stränder och i idylliska bukter, där solen skiner och havet lockar. Staden ligger vacker omgivet av havet, de botaniska trädgårdarna, slottsruinerna i San Juan och är känd för dess hamnområde, som bland annat är hemstad för yachter, fiskebåtar och en rad caféer, barer och restauranger.

Den gamla stadsdelen bjuder på en daglig marknad, en veckovis återkommande gatumarknad (måndagar) och butiker som ligger utspridda på de trevliga, trånga gränderna. Vid den södra kanten av den gamla stadsdelen, börjar turiststråket "Els Pins" med alla hotell och campingplatser. Alla tre områden är sammankopplade via Blanes berömda gyllene sandstrand, som ligger vackert ut mot det varma Medelhavet.

Boka resan till Blanes online som en paketresa inklusive flygresa, hotellvistelse och transfer (transport tur/retur från flygplatsen). Vill du hellre att en hyrbil står klar på flygplatsen vid din ankomst till Spanien kan du naturligtvis även boka en hyrbil till din resa. Vill du själv arrangera din resa kan du även nöja dig med att enbart boka ditt hotell eller din semesterlägenhet genom oss.

Hotell i Blanes

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Blanes på Costa Brava. Du kan bland annat läsa om stadens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa. Om du vill få fler tips och råd inför din semester, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

Närmaste flygplats

Girona (GRO): 31 km
Barcelona (BCN): 90 km

Vädret

Sannolikheten för att du kommer att frysa på din semesteri Blanes, är inte så stor. Områdets medelhavsklimat garanterar långa, varma somrar med genomsnittliga temperaturer, som ofta når 30 grader på sommaren, och som ger 12 timmars solsken om dagen.

Det blir dock sällan för varmt, då de varmaste månaderna i juli och augusti ofta blir avkylda av brisen från havet. Samtidigt bidrar kustklimatet till att göra vintrarna milda.

Stränderna

Blanes har ett fantastiskt urval av sandstränder längs stadens 4 kilometer långa kustlinje. I centrum står naturligtvis först och främst stadens strand, som sträcker sig över en halv kilometer och har blivit tilldelad den blå flaggan av EU. Utöver denna finns S'Abanell-stranden som erbjuer 2,5 kilometers fantastisk sandstrand.

S'Abanell-stranden är ett perfekt val om du är på jakt efter en strand med många faciliteter, för här finns både toaletter, duschar, ett fantastiskt urval av vattensportaktiviteter och massor av restauranger och barer.

Om du vill komma bort från turisterna och hitta ett lite mer avsides ställe, så besök Sant Franc-straden eller sandstranden Treumal.

Sevärdheter och aktivitetesmöjligheter

Blanes är först och främst en fantastisk semesterresort, som passar perfekt till en klassisk strand- och badsemester. Men staden - och området runt omkring den - bjuder också på intressanta sevärdheter och aktivitetsmöjligheter för både stora och små.

En av attraktionerna i området är Waterworld, ett vattenland som ligger utanför Lloret de Mar.

Besök också trädgårdarna Pinya Rosas Tropiska Trädgårdar och marimurtras Botaniska Trädgårdar. Du kan också följa med på en båtutflykt för att utforska kusten - eller besök slottet vid Tossa de Mar. Om du vill åka på en lite längre utflykt, kandu överväga att åka på en tur till regionshuvudstaden Barcelona, och gå på upptäcktsfärd bland denna metropols alla sevärdheter.

Kultur

Det finns en daglig marknad i staden, där lokala bönder säljer frukt och grönt medan du kan köpa souvenirer och skinnvaror osv på måndagsmarknaden.

Man håller i flera olika fiestas under hela året, varav den största är Festa Major den 24-28 juli. Här fylls gatorna med musik, dans och underhållning, men den absoluta höjdpunkten är fyrverkeritävlingen.

Mat och dryck & underhållning

Blanes bjuder på nästan 100 restauranger, från hamburgarehak och billiga kinesiska restauranger, till lokala restauranger med traditionell spansk mat och mer exklusiva restauranger.

Staden har också ett rikt kvälls- och nattliv, med fiestas, folkdansare, spansk musik och ett halvt dussin klubbar och hotell med live-underhållning på sommaren.

Om du vill testa lyckan i spel, kan du göra detta på kasinot som ligger mellan Lloret de mar och Blanes.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Vad tycker gästerna om i Blanes?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner