Resor till Begur

Begur ligger ett par kilometer från Costa Brava omkring 60 kilometer öster om Girona. Denna eleganta stad ligger vid foten av en liten kulle med en iögonfallande borgruin från 1000-talet, Castell de Begur, på toppen. Härifrån har man en fantastisk panoramautsikt ner över stadens röda tegeltak och ut mot det glittrande Medelhavet. Får du lust att ta dig ett dopp i havet så tar det mindre än 10 minuter med bil eller i shuttlebus att åka ner till någon av de underbara stränderna till exempel vid Sa Tuna eller Sa Riera.

Ett drag av Kuba i Spanien

Du kan se fram emot att i ett stilla tempo utforska de smala stenbelagda gatorna i själva Begur. Här hittar du de mest storslagna neoklassicistiska palats, Casas Indianas, som byggdes av lokala handelsmän som återvände från Kuba i slutet av 1800-talet. Efter att Begur hade drabbats av en ekonomisk kris var det nämligen en stor del av stadens invånare som sökte lyckan i Karibien på den andra sidan Atlanten och då framför allt på Kuba. Denna historiska koppling till Kuba och Karibien firas varje år i början av september med en tredagars-festival Fira d’Indians.

Ett annat tecken på den kubanska kopplingen är cocktailbarerna där du naturligtvis kan få dig en mojito. Den vackert renoverade och välbevarade stadskärnan med sitt kubanska drag ger Begar en speciell atmosfär. Det är dock inte tal om något friluftsmuseum utan en i högsta grad levande stad. Slår du dig ner med ett glas av det lokala vinet på en uteservering på stadens centrala torg kan du tillbringa mycket tid med att bara betrakta stadens liv. På torget är det dessutom marknad varje vecka.

Med sin placering i hjärtat av Costa Brava området har du i Begur många möjligheter att få en upplevelserik resa. Använd gärna denna charmerande stad som din bas både för utflykter till stränderna och många av de andra trevliga städerna i regionen. Palafrugell ligger till exempel bara 7 kilometer bort och där du utöver de underbara stränderna kan besöka färgstarka marknader såväl den på söndagsmorgnar som de dagliga marknaderna. Här finns dessutom ett stort utbud av både delikatess- och vanliga dagligvaruaffärer om du behöver köpa några förnödenheter.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell som vi har hittat till vårt program med resor till Begur.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Begur