Hideaways och boutique-hotell i Barcelona

Ät dig mätt i gastronomisk världsklass, gå vilse i storslagen arkitektur och konst, bada i medelhavet, upplev den spanska livsstilen och atmosfären på La Rambla och mycket mer på din resa till Spaniens näststörsta stad. 

Barcelona är en beundransvärd stad som erbjuder dig avkopplande Medelhavs-semester och spännande storstadsupplevelser. Välkommen till Spanien med Hideaways Resor, vi är specialister på resor till Barcelona där du bor på handplockade hotell.

En stad i världsklass…

Det gastronomiska köket

Många skulle säga, att maten i Katalonien är något av det bästa du kan hitta i Spanien eller kanske till och med i hela världen. Ät Pintxos bland lokalbefolkningen i Barcelonas traditionella tapasrestauranger som serverar många delikata smårätter och njut samtidigt av ett glas Vermouth eller två.

Maten i Barcelona är under konstant utveckling och det är inte bara till lunch Barcelona briljerar med sin gastronomi. Storstaden är full av fantastiska restauranger som får det att vattnas i munnen vid bara tanken.
Ta dig tid att uppleva stadens spännande och olika kvarter!

La Rambla

Bli uppslukad av det hektiska livet på ramblan. Här har du stora möjligheter att uppleva den spanska fiestan, färger och atmosfär med butiker, caféer, restauranger, underhållning, gatumusik och en stor marknad. Besök den inbjudande marknaden La Boqueria där det bjuds på allt från frukt och grönt, kött och fisk, kryddor, sötsaker, bakverk, ja allt man har lust till. Marknaden är ett ställe för umgänge för de lokala katalanerna som handlar, äter lunch och dricker kaffe medan de diskuterar världssituationen. Du sugs snabbt in i stämningen och kan enkelt få några timmar att gå medan du smakar på alla läckerheter Katalonien har att erbjuda.

Eixample

Åk till stadsdelen Eixample med sina breda boulevarder där du hittar flera av Gaudís mycket berömda byggnader och som vädjar till din fantasi och nyfikenhet.

La Ribera

Fortsätt vidare till La Ribera och strosa runt i snäva gränder med sköna platser. Här kan du också uppleva Barri Gótico, där kontrasten mellan nutida designerbutiker och historiska byggnader är stor.

Du kan dessutom åka till MontJuîc där du kan vandra uppför berget som har fantastisk utsikt. Turen är lite tuff, men efteråt kan du njuta av en välförtjänt drink på en av Barcelonas många barer och uteserveringar.
En bra avslutning på en sightseeingdag i Barcelona är att åka till stranden där du kna svalka av dig i Medelhavet. Staden har nämligen en kuststräcka på över 4 km som ger dig goda möjligheter att koppla av med sand mellan tårna.

Gaudí och modernismen

Gaudí har satt stor prägel på modernismen i Barcelona, där både vanliga hus och storslagna arkitektoniska verk utmärker sig i stadsbilden. Mest känd är katedralen La Sagrada Familia som började byggas redan år 1882 och som än i dag inte är helt färdigställd. Katedralen har över 2 miljoner besökare varje år och bör – precis som Gaudís berömda Park Güell – besökas när du är på semester i Barcelona.

Utöver de storslagna arkitektoniska verken är Barcelona ett riktigt konstmekka. Det finns ett otal muséer och konstgallerier, små som stora, lokala som världsberömda. I MNAC, Museum Nacional d’Art de Catalunya, kan du lära dig mer om katalansk konst.

… och så finns det en massa annat också

Barcelona har mycket mer att erbjuda och även om en långhelg till staden kan vara fantastisk, så kan du absolut tillbringa en vecka eller mer i denna livliga och inbjudande katalanska storstad. Som nämnt, ett perfekt resmål där du kan kombinera storstad med sol och bad!

Bienvenidos a Barcelona och riktigt trevlig storstadssemester!

Vänliga hälsningar
Marie

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hideaways i Barcelona