ABaC Hotel

Officiell kategori

Vårt betyg

9,2
Fantastiskt
1051 omdömen
Patricia Johansson
Utvalt av
Patricia Johansson

På ett sätt är det svårt att föreställa sig att ABaC Hotel, som även är medlem i Small Leading Hotels of the World, här i utkanten av Barcelona, ligger i en historisk byggnad. När du kommer innanför, ser du vid första ögonkastet, att den moderna inredningen har sin helt unika stil. Du behöver bara vara lite uppmärksam för att upptäcka att bakom de otaliga små moderniteterna döljer sig historiska detaljer. Tyngdpunkten är något mer avantgardisk för hotellet är faktiskt mest känt för sitt kök där Michelin har satt sina spår med hela två av sina uppnådda stjärnor. Men om detta återkommer jag strax till. 

Som sagt är historien en del av inredningen här i huset. Hotel ABaC uppfördes ursprungligen 1890 av apotekaren Dr. Andreu, vars hosttabletter kan köpas än idag och bär fortfarande hans namn.

Dr Andreu intresserade sig speciellt för stadens utveckling, men även för konst, kultur och litteratur och anses vara en av Barcelonas många beskyddare genom tiderna. Huset blev bebott av dottern Doña Madronita Andreu, som var en passionerad filmfotograf och som filmade många timmar av ”vardagslivet” i och omkring huset samt hela livet omkring den kosmopolitiska Andreau-familjen. Det är inte bara faderns historia men även dotterns, som gör huset intressant.

Det blir faktiskt ännu bättre

Doña Madronita Andreu’s andra äktenskap var med amerikanaren Max Klein som tillfälligtvis också var representant för USA’s handelskammare i Katalonien. Huset på Avenida del Tibidabo 1 fungerade även i en period som säte för den amerikanska ambassaden i Spanien omkring 1937, då Max Klein arbetade som generalkonsul för USA i Spanien. I övrigt ligger Hotel ABaC vid Plaza J.F.Kennedy som har fått namnet p g a ambassaden låg här i området.

Som en sidoanmärkning är Max Klein även tilldelad äran att ha fört in sporten basketboll till Spanien, men det är en helt annan historia…

De kan mycket väl visa upp sig på ABaC!

Då mitt besök startade lite finurligt, för jag hade gjort ett ”sista minuten” avtal om att komma och besöka hotellet. På min resa hade jag naturligtvis förberett mig noga och valt ut de hotell jag gärna ville se. Men i sin tur var ABaC Hotel sena att återkomma så allt blev arrangerat i sista minuten, inte en normal procedur!

De tog emot mig i receptionen, så på förstahandsintrycket finns inget att anmärka på. Snabbt leds pratet in på hotellets restaurang och jag kan tydligt märka att även om hotellet och rummen håller hög (H-Ö-G) standard, så är det restaurangen och kökschefen Jordi Cruz som är hotellets stolthet.

Ok…om man innehar två michelinstjärnor, ska man också vara lite, för att inte säga, extremt stolt. Har man dessutom även vunnit utmärkelsen som den bästa restaurangen i Katalonien, vill jag även påstå, att man gott kan ”blåsa upp sig” lite för om det finns en ”sport” som nästan slår de övriga (inkl. FC Barcelona) så är det i matlagning. Det är något som spanjorerna generellt går mycket upp i…och tro mig – de duktiga kockarna är superstjärnor på samma nivå som fotbollsstjärnor.

Bra att veta om ABaC Hotel

Du ska välja ABaC Hotel om du vill ha mer än bara ett ställe att sova på under din storstadsemester i Barcelona. Det gäller för övrigt även de andra hotell du hittar på vår hemsida. Du kanske är lite av en ”finsmakare” som gärna vill ha en gastronomisk upplevelse och då har du i alla fall inte kommit helt fel om du väljer ABaC Hotel. Efter att du ätit din gourmet-middag kan du gå upp på rummet och förlänga upplevelsen – det är mycket komfortabelt och praktiskt.

Läget är inte i centrala Barcelona. Här bor du några kilometer bort från ”orkanens öga” men du har bra kommunala transportmöjligheter här och taxi kostarför den delen inte heller särskilt mycket, om du blir trött i benen. Dock kommer du att märka livet utanför egendomen då hotellet ligger i en korsning med riktning in till Barcelonas mitt – men alltså bara när du sitter i trädgården och njuter av frukosten eller tar en drink innan maten. ABaC Hotel ligger i Tibidabo kvarteret som är känt för sina, många grönområden, utbildningsinstitutioner och många restauranger. En av fördelarna med detta läge är att du kan stifta bekantskap med ett område i Barcelona som de flesta inte kommer att se då en storstadsemester ofta handlar om centrum, centrum, centrum … Vilket givetvis inte är helt fel det med. Allt har sin charm!

Därför kommer vi gärna tillbaka igen

Att jag gärna vill komma tillbaka till restaurangen och äta middag kommer nog inte som en överraskning, men om jag skulle fokusera lite på vad som gör att du skulle lägga vikt på om du väljer ABaC Hotel så är det design, lyx och historiska detaljer. Något jag tycker var mycket uppfriskande med AbaC var just läget för här kom jag till en helt ny del av Barcelona som jag aldrig annars skulle stifta bekantskap med – bl a Park Güell med sina världskända arkitektritade hus.

Därför ska du välja ABaC Hotel

 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Närmaste strand: ca. 6.7 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Ett hotell med charm och karaktär

Karta och avstånd

 • Segrada Familia, Gaudis ännu inte färdigbyggda katedral – ca 4 km
 • La Seu, Barcelonas gamla katedral – ca 5 km
 • Det gotiska kvarteret, Barrio Gotico – ca 6 km
 • La Boqueria, Mercat de Sant Josep, stadens fantastiska marknad – ca 5 km
 • Parc Guell - Gaudis fantasifulla park – ca 2 km
 • Casa Milá, La Pedrera, ännu ett mästerverk av Gaudi – ca 3 km
 • Passeig de Gràcia, Barcelonas eleganta shoppinggata – ca. 4 km
 • Camp Nou, FC Barcelona hemmaplan – ca 4 km
 • Plaza Catalunya, Barcelonas svar på Rådhusplatsen – ca 4 km
 • Museu Picasso, stadens Picasso-museum – ca 5 km
 • Fundació Joan Miró, Mitó-museet – ca 6 km
 • Ramblaen, Barcelonas livliga gata – ca 5 km

Elegant, modern design och respekt för historiska detaljer är nog det bästa sättet att beskriva rummen på. Du ska nog tycka mer om det moderna och luxuösa än det klassiska eleganta om du väljer ABaC Hotel men om det är det moderna som faller dig i smaken så varsågod – här har du mitt bästa bud. Här finns ”konst” från hela världen – även från danske Arne Jacobsen, vars lampor finns i samtliga rum i både pendel – och bordslampor, dessutom Jacob Jensen telefoner och mycket mer.

Det finns standardrum, superior, deluxe och sviter. Önskar du bo i en svit får du gärna kontakta oss så gör vi en förfrågan (det kommer nämligen inte automatiskt upp i ditt sökresultat).

Alla rum har luftkonditionering, Wi-Fi, platt-TV, minibar, kassafack, badkappor till fritt nyttjande och hårtork i badrummet. I badrummet finns även en mindre jacuzzi som även kan användas som badkar.

Toalettartiklarna är från Hermes som du kanske bättre känner till från modevärlden men icke dess mindre kommer du att dofta som en modedrottning/kung i badet :)

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på ABaC Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar
 • Inomhuspool
 • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Avenida Del Tibidabo 1
08022 Barcelona

Koordinater

Latitude: 41.4106
Longitude: 2.1365

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Sitges
8,9
Mycket bra
2838 omdömen
 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Närmaste strand: ca. 450 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
9,6
Fantastiskt
3666 omdömen
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Närmaste strand: ca. 3.7 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
9,1
Fantastiskt
1952 omdömen
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Närmaste strand: ca. 1 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Andra hotell Barcelona

Visa fler