Resor till Barcelona

Barcelona i Spanien är en av de mest populära storstäderna att besöka i Europa - och det på goda grunder. Här kan du kombinera sol och bad med kultur, historia, arkitektur och goda matupplevelser.

Barcelona är huvudstad i KatalonienSpaniens nordöstra kust, Costa Brava. Staden är världsberömd för sin arkitektur och historia, framstående barer och restauranger, spännande museer och stadens fantastiska kilometerlånga kustlinje med gyllene sand och ett stort urval strandbarer. Här kan du njuta av strandlivet, med drinkar och en oändlig utsikt över havet - samtidigt som du endast befinner dig ett stenkast från den pulserande, kosmopolitiska metropolen. Stranden kan enkelt nås både till fots och med metro.

Barcelona är ett attraktivt resmål hela året, och det beror nog främst på det milda medelhavsklimatet. Läget vid kusten gör att staden aldrig blir lika varm på sommaren, som städerna längre inåt land - men heller inte lika kallt på vintern. Likaväl kan det vara väldigt varmt och fuktigt under högsäsongen på sommaren, därför föredrar många att resa hit på våren eller hösten. Månaderna med mest nederbörd är april och maj samt oktober och november. 

Det finns inte många storstäderna som kan erbjuda både sol och strand tillsammans med en rik historia och ett kulturell arv. Här hittar du bland annat över 100 museer, 9 platser som finns med på UNESCOs världsarvslista samt 19 Michelin-restauranger. 

När man nämner Barcelona, tänker nog de flesta på Antonio Gaudì och hans magiska arkitektur som är synlig på flera platser i staden. Här är framförallt katedralen Sagrada Familia och Gaudì-parken de mest intressanta attraktionerna som lockar besökare från när och fjärran.

Det finns också ett stort urval spännande museer och gallerior i staden, oavsett om du är intresserad av Picassos konstverk, klassisk katalansk kultur eller områdets maritima historia. Det är värt att besöka Picassomuseet och museet för modern konst där verk av den katalanske konstnären Jose Miro finns utställda. 

Höjdpunkten för många som besöker en storstad är dock att bara strosa runt genom gator och torg, och stanna till på en uteservering för att betrakta folklivet. Här kan du slå dig ner på ett café eller en bra, dricka något gott och bara låta tiden gå. En annan sak du inte ska missa att göra i Barcelona, är att besöka Las Ramblas, den långa handelsgatan som är full av folkliv, bodar, underhållning och historia. 

Om du önskar en liten paus från staden, kan du avsätta några timmar att besöka Poble Espanyol på Montjuic. Denna nöjespark visar de olika regionala kulturerna i Spanien genom konst, konsthantverk, arkitektur och traditionella föreställningar.

Reser du med barn till Barcelona, finns massor av saker att uppleva. Ett måste är att ta turen till nöjesparken Tibidabo som ligger på toppen av Tibidabo-berget och har en fantastisk utsikt över staden. Här kommer barnen kunna roa sig med liv och lek. Andra platser som är roliga för barn, är Aquarium och Ciutadellaparken.

Under juletider kommer du verkligen kunna få en fantastisk upplevelse i Barcelona, och komma i god julstämning. Staden blir upplyst och pyntas till jul. Dessutom äger julmarknader rum, där du kan uppleva den katalanska kulturen samtidigt som du handlar julklappar och julpynt.

Det avgår dagligen flyg till Barcelona från flera av flygplatserna i Sverige och Danmark. Hos Escapeaway kan du boka både flyg och hotell i ett samlat paket, eller endast hotell om du föredrar det. Du hittar också unika Hideaways hos oss, det vill säga hotell som bjuder på det där lilla extra, oavsett om det är service, faciliteter, atmosfär eller något hela annat.

>> Se alla Hideaways i Barcelona i hos Escapeaway

>> Läs mer om storstadssemester med Escapeaway

Hotell i Barcelona

Populära hotell i Barcelona

Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
9,6
Fantastiskt
613 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
8,7
Mycket bra
2603 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 4.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
9,1
Fantastiskt
1442 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste strand: ca. 2.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Barcelona?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 76 recensioner