Resor till Puig d'en Valls

Puig d'en Valls ligger bara omkring en kilometer från hamnen i Ibiza stad. I jämförelse med öns huvudstad som är känd för sitt pulserande nattliv så är det fridfullare i Puig d'en Valls och även priserna är lite lägre. Den lilla staden består mest av bostäder och har karaktären av en lugn förstad till Ibiza stad. En resa till Puig d'en Valls ger dig dessutom en bra utgångspunkt för att tillgodogöra dig av alla erbjudanden i öns huvudstad eller för turer till de sydliga och de västliga stränderna.

På toppen av den kulle som gett Puig d'en Valls sitt namn står en vacker väderkvarn från slutet av 1700-talet. Denna kvarn är en av enbart fyra traditionella väderkvarnar på Ibiza som fortfarande är fullt funktionsdugliga. Möllan här var i drift ända fram till mitten av 1900-talet. Möllan är emellanåt öppen för besökare men det är även värt att bara gå en tur dit upp för att njuta av den vackra utsikten ner över staden och havet.

Nere i Puig d'en Valls finns det bara en handfull barer och matställen. Det förhållandevis lilla utbudet utgör emellertid inget problem eftersom det vid den närliggande hamnen och längre in i Ibiza stad finns massor av caféer, barer och restauranger. Här kan alla dina kulinariska önskemål gå i uppfyllelse. Staden har dessutom alla de shoppingmöjligheter som du kan önska dig på din resa.

Fram till 1970-talet bestod Puig den Valls bara av några få gårdar. Det var först vid byggandet av en kyrka som den egentliga staden gradvis uppstod. Idag har staden drygt 4 000 invånare och är därför tillräckligt stor för att ha egna supermarkets som kan täcka de flesta behov som kan tänkas uppstå under semestern.

Nära kulturliv och vackra badstränder

Med detta sagt får du på en resa till Puig d'en Valls först och främst en bra bas för din semester på Ibiza. Här bor du i fridfulla omgivningar på säkert avstånd från det berömda nattlivet men kan samtidigt med lätthet utforska huvudstadens kulturliv. Det finns mycket annat att se och uppleva än de berömda nattklubbarna. Den gamla stadsdelen Dalt Vila är med sina välbevarade byggnader otroligt stämningsfull och inbjuder till flanerande. Du får inte missa den storslagna katedralen och de mysiga restaurangerna som döljer sig i de charmerande gränderna. Här finns även många småbutiker och konstgallerier. Det är också väl värt att ta vägen förbi det spännande museet och det arkeologiska området Museo Puig des Molins.

Det går naturligtvis inte att komma ifrån att om du bokar en billig resa till Puig d'en Valls på sommaren så kommer öns stränder vara i det närmaste omotståndliga. En av de närmsta stränderna ligger vid Talamancabukten precis öster om hamnen. Detta är en av öns längsta stränder som med sitt långgrunda vatten och fina sand är perfekt för avkoppling för hela familjen. Under högsäsong är det massor av liv på denna stadsnära strand men det finns även många andra, mindre stränder och badvikar inom nära räckvidd från Puig d'en Valls. Söder om huvudstaden hittar du till exempel Figueretes eller Playa d'en Bossa där också flera av de mest populära diskoteken ligger.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Puig d'en Valls