Restips till Playa del Inglés 

Playa del Inglés på den soliga ön Gran Canaria erbjuder en fantastiskt vacker strand och en livlig atmosfär som lockar alla typer av resenärer. Här finns moderna hotellkomplex med ett stort utbud av hotellrum och lägenheter med varierande standard, så oavsett om du är intresserad av att koppla av på stranden, shopping eller nattliv så har Playa del Inglés något för alla.

Längs huvudgatan Avenida de Tirajana i Playa del Inglés hittar du ett stort urval av butiker, restauranger och kaféer, fortsätt sedan och utforska shoppingområdena som köpcentrum Kasbah och Metro där du hittar souvenirer, kläder och lokala produkter.

Njut av solen på Playa del Inglés långa och breda strand där man kan sola, bada i Atlantens klara vatten eller prova på vattensporter som vindsurfing, man kan faktiskt promenera längs stranden i Playa del Inglés och hela vägen till de imponerande sanddynerna i Maspalomas och vidare till Meloneras. Detta är en utmärkt dagsutflykt där du kan stanna längs vägen för att bada och njuta av både mat och dryck på de strandbarer som du hittar längs den fantastiska stranden. Om du väljer att ta det som ett träningspass tar det drygt 1 timme att gå från Playa del Inglés till Meloneras

Det är också en fantastisk plats för familjer och par eftersom det finns ett stort utbud av aktiviteter här: du kan rida, segla och titta på delfiner. Om du vill ta en paus från stranden kan du besöka Palmitos Park, en djurpark och en botanisk trädgård som är ett hem för en mängd olika djur och fåglar. Om du verkligen vill ha en dag med fart och spänning rekommenderas ett besök i vattenparkerna Aqualand Maspalomas och Aquasur.

För golfentusiaster är Dunas de Maspalomas Golfbana en utmärkt plats att spela golf med en strålande utsikt över havet och de fantastiska sanddynerna i Maspalomas

När du väl är på Gran Canaria är det värt att ta en dagsutflykt till andra delar av ön som Puerto de Mogán eller huvudstaden Las Palmas där man kan uppleva kulturella attraktioner samtidigt som man utforskar öns kulturella sevärdheter och varierande natur.

Att solen skiner året runt på Gran Canaria, de vackra omgivningarna och lokalbefolkningens vänlighet och gästfrihet gör din semester i Playa del Inglés ännu bättre.

Välkommen till Playa del Inglés med Escapeaway. Hos oss kan du skräddarsy din resa precis som du vill ha den, antingen med direktflyg eller med mellanlandning. Dessutom kan du välja bland våra noggrant utvalda hotell. Vi rekommenderar också att du hyr en bil för att maximera möjligheten att utforska alla de fantastiska platserna på ön.

>>> Se alla våra utvalda hotell och lägenheter

>>> Läs mer om Gran Canaria

>>> Läs mer om Kanarieöarna

>>> Läs mer om huvudstaden Las Palmas

>>> Läs mer om Maspalomas

>>> Läs mer om Meloneras

>>> Läs mer om Puerto Rico

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Playa del Inglés

Populära hotell i Playa del Inglés

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa del Inglés
9,3
Fantastiskt
1002 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa del Inglés
8,7
Mycket bra
3428 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa del Inglés
8,8
Mycket bra
425 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Playa del Inglés ?

7,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 31 recensioner