Resor till Patalavaca

I Patalavaca på södra Gran Canaria har du goda möjligheter till att bo med utsikter över det azurblåa havet. Denna lilla badort ligger nämligen ända nere vid vattnet precis norr om fiskebyn Arguineguin. I jämförelse med de större och mer kända semesterorterna här på öns sydkust kan du i Patalavaca njuta av en lugnare atmosfär.

Trots sin beskedliga storlek så finns det ett förnuftigt urval av restauranger och några enstaka barer i Patalavaca. Det är emellertid inte nattlivet man reser hit för men skulle du någon gång under semestern få lust till en kväll på stan så är det bara en kort taxitur till Puerto Rico en bit längre upp längs kusten. Du behöver emellertid inte förflytta dig särskilt långt för att njuta av ett avkopplande strandliv när du reser till Patalavaca.

Precis nedanför staden ligger en fin strand som delas i två sektioner av ett litet klipputsprång. Här kan du slå dig ner på den mörka sanden och njuta av den givmilda solen eller ta ett uppfriskande dopp i Atlanten. Du kan dessutom gå bara några hundra meter upp längs kusten så kommer du till Playa Anfi del Mar som är en vacker badstrand med ljus sand importerad från Bahamas.

Grannstaden Arguineguin som numera nästan har vuxit samman med Patalavaca kan du gå till längs en av Gran Canarias vackraste hamnpromenader. Längs hamnpromenaden hittar du många trevliga matställen där du kan slå dig ner och njuta av såväl maten som utsikten mot solnedgången över havet. Det finns även bra inköpsmöjligheter inom nära räckhåll. Marknaden som hålls varje vecka på tisdagar lockar både lokalbefolkning och turister från vida omkring.

Bra utgångspunkt för äventyr

Själva Patalavaca är en bra destination för dig som drömmer om en avkopplande och fridfull semester. Samtidigt har du här en bra utgångspunkt för att utforska mer av ön. Det går regelbundet bussar längs kusten om du till exempel skulle vilja besöka Maspalomas och Playa del Inglés. Det finns flera hållplatser där du kan gå av vid någon bra strand längs vägen. Det kan dock vara en fördel att hyra en bil till resan så att du kan göra utflykter i ditt eget tempo till platser dit det inte går någon offentlig transport.

Det är inte bara uppe på land som det väntar dig många upplevelser på en resa till Patalavaca. Havet omkring Gran Canaria är rikt på liv och från närliggande Puerto Rico kan du göra guidade båtturer för att se delfiner och andra valar.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Patalavaca