Resor till Arucas

Aucas ligger vid foten av en slocknad vulkan på norra Gran Canaria cirka 12 kilometer väster om Las Palmas. Boka en billig resa till Arucas med Escapeaway och upplev det okända Gran Canaria.

Arucas kännetecken är den stora kyrkan San Juan Bautista, som nästan uppfattas för stor i förhållande till resten av staden. Därutöver är Arucas bland annat känd för att ha det största romdestilleriet på Kanarieöarna, Destilerías Arehucas.

Om du önskar dig en semester på Gran Canaria med en god blandning av stad och natur, är Arucas ett bra val av resmål. Stade som har cirka 10.000 invånare har ett rikt kulturliv med butiker, bra restauranger och en veckovis återkommande marknad. Samtidigt har du stränder, charmiga landsorter och huvudstaden Las Palmas inom kort räckvidd. Det omkringliggande landskapet bjuder in till cykel- och vandringsturer.

Välkommen till information om resor till Arucas på Gran Canaria med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Gran Canaria där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

>> Läs även om resor till Agüimes

Hotell i Arucas

Information och fakta

Ska du åka på semester till området omkring Arucas så har jag här sammanställt lite fakta och information om resmålet åt dig. För ytterligare inspiration till din resa rekommenderar jag att du besöker vår blogg med restips, där skriver vi om erfarenheter från våra egna resor till Gran Canaria och du kan bland annat läsa om ämnen som vädret när du reser, kulturlivet på ön, den spännande naturen, få tips på utflykter och sevärdheter, läsa om den lokala maten och vinet samt mycket annat...

Arucas ursprungsbefolkning, guacnherna, bodde i grottor i de omkringliggande backarna och livnärde sig genom fåruppfödning och lantbruk. De spanska conquistadorerna ödelade staden totalt år 1478, men återuppbyggnaden började dock några få år efter. Sedan 1400-talet har den viktigaste avgrödan på den frodigas slätten varit sockerrör, vilka man lika länge har använt till att göra rom.

Aktiviteter och sevärdheter

Det går inte att missa kyrkan San Juan Bautista, som är så stor att den ofta omtalas som katedral. Byggnationen av kyrkan började år 1909, men den stod klar först 1977. Den imponerande byggnaden, är gjord i lokal lavasten, och lockar många dagsbesökare till Arucas. Direkt norr om staden ligger vulkanen Montaña de Arucas, på vars topp finns en utsiktsplats. Här, från 412 meters höjd, har du en vidunderlig utsikt ner över staden och till resten av norra ön. Nere i staden är det inte längre mellan sevärdheterna, att du kan utforska dem till fots. Det avgår dock också ett litet turisttåg från torget framför kyrkan, Palza de San Juan. Du bör som mimimum ta vägen förbo Plaza de Constitución, där rådhuset från 1875 och en övertäckt marknad från 1882 ligger. Nära torget ligger dessutom en spännande park med träd från hela världen.

En annan stor attraktion som lockar många dagsturister till Arucas, är romdestilleriet från 1884, som fortfarande har en aktiv produktion, som är mycket efterfrågad. Utöver provsmakningar, finns här också ett museum, Museo Ron Arehucas, där du kan bli klokare på framställningen av rom. Sist, men inte minst finns här ett fabrik, där du kan säkra dig en rom-souvenir till ett rimligt pris.

Reser du med lite större barn, bör du ta med dem till aktivitetsparken GrancAventura sydväst om staden. Här kan ni enkelt spendera ett par timmar på alla friluftsaktiviteter, som omfattar nervpirrande linbanor, höga kabelgångbroar och paintball.

Utflykter

Framförallt om du har en bil, är Arucas en bra utgångspunkt för att urforska den norra och inre delen av ön. Det finns många små charmiga och vackar landsorter här, och en tur runt Gran Canarias vulkaniska landskap är något du sent kommer att glömma. Bergsvägarna kan vara rätt smala och snirkliga, men ta dig bara god tid och kom ihåg att stanna till för att njuta av de vackra utsikterna, så kommer det att gå bra. Kör t.ex. mot väst till den pittoreska kuststaden Puerto de las Nievas, som utöver färjförbindelser till Teneriffa är känt för fantastiska fiskrestauranger. Det tar inte heller mer än en timmes tid att köra till Gran Canarias högsta punkt, Pico del Pozo de las Nieves, mitt på ön. Kom ihåg en varm tröja, då det kan vara lite kallt här uppe.

Stränder

Gran Canarias norra kust är generellt stenig, men det finns dock små stråk av grov sand lite här och där, om du vill ha en avslappnande dag vid vattnet och ett svalkande dopp. Inom kort avstånd ligger t.ex. Playa El Puertillo och Playa Los Charcones.

Mat och dryck

Du kommer inte sakna platser att äta på när du är på semester i Arucas. Det finns ett överskådligt, men förnuftigt urval av caféer, barer och restauranger i staden, där du kan äta både internationella rätter samt prova de lokala köket. Staden har dessutom en storlek som gör, att det finns tillräckligt med inköpsmöjligheter att du hittar allt som du kan tänkas ha behov av under semestern. Den högsta koncentrationen av butiker ligger i Calle León u Castillo och Calle Francisco Gourie, som ligger bredvid varandra nära kyrkan. Önskar du flera restauranger att välja emellan, eller om du vill åka på en shoppingtur, ligger Las Palmas dessutom inom kort räckvidd.

Boka en resa till Arucas nu

Använd dig av sökmotorn för att söka bland våra handplockade hotell i Arucas och på resten av Gran Canaria. Kombinera med en flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn eventuellt kompletterat med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så går det till när man åker på semester med Escapeaway.

>> Se allt om paketresor till Gran Canaria
>> Läs mer om resor till Spanien här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Vad tycker gästerna om i Arucas?

7,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 16 recensioner