Resor till Fuerteventura

Fuerteventura är den näst största av de sju Kanarieöarna och är främst känd för sina fantastiska stränder. Så, om du är ute efter några av Europas vackraste, bredaste och längsta stränder är Fuerteventura stället för dig. Välkommen till Fuerteventura med Escapeaway, vi erbjuder resor där du bor på handplockade hotell och semesterlägenheter. 

Europas Karibien - med stort K

Bara namnet låter nästan som en karibisk ö. Och de ändlösa, kritvita stränderna med sitt kristallklara vatten i flera olika azurblå nyanser är en vacker syn för ögat. Det är inte så märkligt att flera väljer Fuerteventura för en sol- och badsemester där du kan roa dig med både lata stunder på stranden och aktiviteter på land och till havs.

Surfare från hela världen, unga och gamla, kommer till Fuerteventura för att utforska och utmana vågorna. de är här året runt då Fuerteventuras väderförhållanden för surfing och kiting passar både sommar och vinter.

Aktiviteter på land och till havs

Det finns också andra möjligheter att uppleva och upptäcka havet även om du inte bemästrar surfbrädan. Bland mycket annat kan du dyka, snorkla och följa med på båtturer för att utforska Fuerteventuras kristallklara vatten. Både söder på Costa Calma, men också längre norrut vid Corralejo hittar du flera möjligheter där du kan få hjälp av professionella aktörer. Hör med personalen på ditt hotell, så hjälper de dig gärna att planera och boka en utflykt.

Med det finns mer än bara aktiviteter till havs på Fuerteventura. Cykling och vandring är populära aktiviteter och det finns gott om olika rutter som du kan upptäcka på din resa. Om du bokar en guide kan du dessutom lära dig mer om ön, både om flora och fauna, om landskapet och mycket mer.

Andra upplevelser på din semester

Fuerteventura är full av upplevelser för både stora och små. Oavsett vad du har för intresse kommer du säkert hitta något du vill uppleva på din semester. Här följer några tips.

Ost, ost och ännu mer ost - smaka på Queso Majorero

Det finns ett ordspråk som lyder, "Om du inte sett solen, om du inte tagit en simtur och solat på de vita sandstränderna, om du inte sett höjdpunkterna och om du inte har smakat Queso Majorero... då har du inte varit på Fuerteventura". Queso Majorero är en getost som finns i flera olika varianter och Fuerteventura har specialiserat sig på ostar på samma sätt som andra delar av Spanien har specialiserat sig på vin och olivolja. Det finns faktiskt fler getter än människor på ön, så du har goda möjligheter att smaka på öns specialitet. 

Aloe vera - drick det eller smörj kroppen med det

Som kontrast till det ofruktbara landskapet med lavajord, och de ökenliknande sandbankerna, kan du uppleva nästan ändlösa marker med aloe vera, en av öns största exportvaror. 

Den gröna färgen pryder landskapet när du kör eller cyklar runt på ön. På många platser längs vägarna står det bodar som säljer aloe vera-produkter. En perfekt souvenir att ta med hem, för Fuerteventura har specialiserat sig på allt från schampo, tvål, krämer, parfymer och till och med drycker.

Saltmuseet och det vita guldet vid Salinas del Carmen

Förr i tiden var utvinning av salt en stor del av Fuerteventuras produktion. Det kan du uppleva genom att besöka saltmuseet so ligger vid Caleta de Fuste. Här får du en historisk tur på museet och kan eventuellt också köpa med dig en liten påse salt som souvenir.

Stranden Playa de la Barca

Den mest kända stranden är troligen Playa de la Barca söder om Costa Calma. Även om ordet calma på spanska betyder lugn är det inte vindstilla här på stranden. Det gäller generellt på Fuerteventura, att det blåser hela tiden. Men där du ser kite-surfare kan du ana att det blåser extra mycket.

Parque Natural de Corralejo

Detta naturreservat sträcker sig i södergående riktning från staden Corralejo och är en unik plats att besöka med kameran.

I Parque Natural de Corralejo nära Costa Calma kan det vara mycket vind, men det har en behaglig och avsvalkande effekt när du ligger på en solsäng och vilar. 

Parken är också ett favorit-utflyktsmål för lokalinvånarna so på helgerna gärna åker till naturparken för att möta sina vänner och familjemedlemmar.

Redo för en resa till Fuerteventura?

Starta planeringen här hos oss på Escapeaway, skräddarsy din egen resa när det passar dig och glöm inte att spana in våra hideaways-hotell.

>> Läs mer om Corralejo på Fuerteventura

>> Läs mer om Morro Jable på Fuerteventura

>> Läs mer om Costa Calma på Fuerteventura

>> Läs mer om Jandia på Fuerteventura

>> Läs mer om El Cotillo på Fuerteventura

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål på Fuerteventura

 • Corralejo
  10 hotell
  Corralejo är en av de mest populära semesterorterna på Fuerteventura. Detta beror utan tvekan framför allt på de kilometerlånga sandstränderna men själva staden har också mycket att erbjuda. Här finns ett rikt restaurang- och nattliv samt många ... aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Läs mer
 • Morro Jable
  7 hotell
  I Morro Jable, som ligger på den sydligaste delen av Fuerteventura, hittar du öns längsta sandstränder. Koppla av nere på den gyllene sanden vid det turkosblåa havet eller använd den charmiga staden som utgångspunkt för spännande utflykter.
 • Costa Calma
  5 hotell
  Costa Calma lever upp till sitt namn. Denna fridfulla badort ligger på den smalaste delen av Fuerteventura just där Jandía-halvön med sina många fantastiska stränder börjar. Här finns allt du kan önska dig på en avkopplande resa med sol och strand.
 • Jandia
  3 hotell
  Jandia bjuder på kilometervis av fantastiska sandstränder och enastående orörd natur. Här kan du och din familj koppla av vid det turkosblåa havet eller åka på intressanta utflykter där ni utforskar det unika landskapet samt besöker mysiga fiskelägen.

Populära hotell på Fuerteventura

Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Morro Jable
9,3
Fantastiskt
531 omdömen
 • Närmaste flygplats: 85 km
 • Närmaste strand: ca. 1.5 km
 • Internet/Wi-Fi
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Jandia
8,3
Mycket bra
3556 omdömen
 • Närmaste flygplats: 81 km
 • Närmaste strand: ca. 1 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Caleta de Fuste
9,3
Fantastiskt
1342 omdömen
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om på Fuerteventura?

7,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner