Resor till Costa Brava

Oavsett om du vill slå dig loss på dansgolvet fram till småtimmarna, eller beundra den dramatiska kustlinjen med skogsklädda berg och djupblått hav, kommer en resa till Costa Brava i Spanien vara helt rätt val för dig.

Costa Brava var ett av de första spanska kustområdena, som blev populärt bland resenärer - och ja, det är ju också ett fantastiskt område med bra väder året runt - och idag också massor av livliga barer, klubbar och restauranger. Under de senaste åren har antalet besökare dock i stigande grad också kommit hit för att njuta av området fantastiska natur och rika kulturarv.

Här, i den storslagna provinsen Girona, hittar du en härlig mix av medeltida städer, stilfulla resorts, naturreservat, museum och avsides stränder. Det finns kort sagt massor av saker som väntar på att utforskas. Resor till Costa Brava hittar du just här hos Escapeway, med fri avresedatum och reslängd.

När du vill resa till Costa brava, kan du med fördel flyga till Girona flygplats, som ligger 28 km från Lloret de Mar (3-5 timmars flygtid, beroende på avreseort i Sverige/Danmark). Costa Brava har ett medelhavsklimat med varma somrar och kalla vintrar.

  • Strandälskare: Du kan njuta av den varma medelhavssolen i en av alla de städer/resorts som ligger längs kusten. Tossa de Mar har dessutom två stränder som fått Blå Flagg.
  • Familjer: Se fram emot en actionfylld dag i Marineland Catalunya eller åk på en utflykt för att utforska de närliggande stortstäderna Barcelona eller Girona.
  • Nattlivsresenärer: Semesterresorten på Costa Brava har alla ett bra urval av caféer och barer. Om du vill festa tills solen går upp, bör du besöka diskon och nattklubbar i Lloret de Mar.

>> Läs också om resor till Costa Blanca
>> Läs också om resor till Costa del Sol

Resmål i Costa Brava

  • Blanes är ett fint resmål för familjer och par som önskar att byta Nordens kyla mot massor av solsken, som kan njutas på inbjudande stränder. Blanes ligger vackert omgiven av havet, botaniska trädgårdar och hamnen på Spaniens berömda Costa Brava.
  • Calella
    7 hotell
    Badorten Calella ligger på Costa Brava, mindre än en timmes bilfärd från Barcelona. Det är därför upplagt att besöka den spännande regionshuvudstaden på din semester här - om du kan slita dig loss från den inbjudande stranden och alla aktivitetsmöjligheter ... i Calella. Läs mer
  • Den långa sandstranden är den längsta på Costa Brava och huvudattraktionen i Estartit. Den gör den tidigare fiskebyn perfekt för en avkopplande semester i solen. Det finns dock mycket annat att göra här än att slappa på stranden, från golfbanor ... till vattenland. Läs mer