Sista Minuten-resor till Costa Blanca

Costa Blanca inkluderar mycket kända städer som Alicante och Benidorm, samt möjligheter att komma bort från folkmängderna och hitta attraktiva omgivningar längs Costa Blanca. Hitta billiga sista minuten resor och restplatser till Costa Blanca i sökmotorn här på sidan!

Costa Blanca är en av Spaniens mest populära destinationer för familjer, och med dess sandstränder, glittrande nattliv, historiska attraktioner, vattenparker och Terra Mitica nöjespark, är det lätt att förstå varför.

Kan du resa i sista minuten, kan du utnyttja de hotell och flygbolag som säljer restplatser. Vi har inga fasta avresedatum, så du kan resa precis när du vill, och själv bestämma hur många dagar du ska hålla semester. Vi erbjuder avresa från flygplatser i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn med erkända flygbolag, däribland lågprisbolag som t.ex. Norwegian.

>> Skriv in i sökmotorn när du vill resa och hur länge du vill vara borta så får du en överblick över alla sista minuten-resor till Costa Blanca.

Är du på jakt efter en billig sista minuten-resa kan du enkelt jänföra priser på restresor i sökmotorn. Oavsett om du bokar en "normal" resa till Cosa Blanca eller en sista minuten-resa, säljer vi på Escapeaway inte resor till ospecificerade hotell utan uteslutande till de hotell som vi noga valt ut till vårt program. Det gäller inte endast på resmål i Spanien, men till alla destinationer på programmet.

Restpladser til Costa BlancaFoto: Costa Blanca är inte bara vackra stränder, det är också fantastisk natur med vattenfall och trevliga gamla städer.

Få mer inspiration till din resa

Vill du läsa mer om resmålet Costa Blanca har vi i vår reseguide samlat information och fakta, tips på sevärdheter och mycket mer. Här kan du också se ett urval av alla resor vi erbjuder till denna del av Spanien.

>> Resor till resmål på Costa Blanca

Det ljuva livet på den vita kusten i Spanien

Costa Blanca är ett populärt val för resenärer i alla åldrar på grund av dess gyllene stränder, stora variation av land- och vattensport, underhållning och temaparker.

Framförallt Benidorm är hemstad för åtskilliga nöjesparker som inkluderar Terra Mitica nöjespark, Terra Natura som är ett välbesökt zoo, Aqua Natura som är en vattenpark för hela familjen, Aqualandia och Mundomar som har exotiska fåglar och marint liv med både delfiner, sjölejon och papegojashower. Benidorm är också känd för sin kvällsunderhållning med många barer och klubbar med shower för både familjen och endast vuxna. Benidorm erbjuder också en cabaret och konserter.

För en intressant dag utomhus, kan vi rekommendera att ta en tur till staden Altea, som med dess kyrka med blå kupol, Nuestra Senora de Consuelo, eller de smala kullerstensgatorna är full med atmosfär. Ett annat måste är den historiska staden och fortet Guadalest som ligger cirka 25 kilometer från Benidorm. Fortet är format vid en bergstopp varifrån du kan njuta av vidunderliga utsikter, se på konsthantverk och äta god tapas på ett av stadens caféer.

Bara 15 kilometer från Benidrom ligger naturliga Las Fuentas de Algar - det vill säga Algars Vattenfall - som är ett fantastiskt ställe för att avnjuta en god picknick eller ta ett snabbt dopp i dess pool. För att få mest ut av besöket, rekommenderar vi att du tar med dig ett par badskor, så att du kan ta dig fram på stenarna i vattnet lättare.

Om du övernattar på en plats i närheten av Calpe är det svårt att missa the Rock of Ifach, som är en 332 meter hög sten, ett naturreservat och den största stenen i hela Medelhavsregionen. Att gå runt stenen tar hela 2 timmar.

Längre norrut längs Costa Blanca, ligger staden Denia med 20 km långa sandstränder och steniga kuster, slottsruiner och en shoppinggata som är stängd för trafik på kvällen. Från Denia är det möjligt att ta färjan till Ibiza (knappt 3 timmar), till Mallorca (knappt 6 timmar) och till Formentera (ca. 8 timmar).

Med dess fantastiska klimat med 29 grader i genomsnitt på sommaren och hela 12 timmars solsken på dagen, är sommaren en ideal tidpunkt för en avslappnande strandsemester. Utforska Costa Blancas kända palmlundar och tallskogar på våren eller hösten, när du kan njuta av den soliga himlen och de sköna temperaturerna runt 20-gradersstrecket. Eller besök kusten på vintern då mängden turister är mindre, och temperaturen fortfarande ligger på 15 grader i genomsnitt.

Du äter gott på Costa Blanca

Ja, det samma gäller alla andra resmål i Spanien, men nu handlar det ju om maten på Costa Blanca.

Från Torrevieja i söder till Denia i norr, har Costa Brava en mängd olika gastronomiska traditioner att erbjuda. Om det är mat från havet som frestar i Morair eller Javea, eller om det är en bugare i Benidorm, så har Costa Blanca det hela.

Benidorm har cirka 300 restauranger, över 100 caféer och öcer 550 barer, vilket endast innebär en sak: gott om konkurrens. Därför kan du förvänta dig låga priser och hög standard. Mat med en show är populärt här, och det finns flera valmöjligheter runt resorten, många till adults only. För en mer äkta och autentisk upplevelser rekommenderar vi att besöka Benidorms gamla stad, en labyrint av kullerstensgator som har mer traditionella restauranger och Tapas Alley, som hittas längs den stora gatan Santo Domingo.

Resorten Javea är indelad i tre områden, Javea Pueblo (den gamla staden), Javea Puerto (hamnområet) och Playa de Arenal (huvudstrandområdet). Gå runt på de smala gatorna i Javeas gamla del av staden, och du kommer att hitta autentiska spanska restauranger och barer som serverar traditionell paella och tapas. Hamnområdet erbjuder ett bra urval av restauranger där det finns en möjlighet för att sitta ute och äta och som också erbjuder allt gott från havet.

Till sist har du Arenalsträckan som ligger bakom Javea strand och är populär för dess moderna barer och traditionella restauranger som serverar ett brett urval av rätter. I slutet av denna havsbukt ligger en populär och väletablerad engelsk restaurang kallad Scallops, som om du letar efter en billig plats att äta, är det här platsen.

Så bokar du en restresa till Costa Blanca

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar vi snabbt de bästa priserna på sista-minuten resor och restplatser till Costa Blanca. Du kan välja mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - därpå söker vi efter de billigaste flygbiljetterna från alla flygbolag - även lågprisbolag - och kombinerar dem med våra populära hotell på Costa Blanca som fått fina recensioner. Du får din restresa som en paketresa som därmed är säkrad av Resegaranti. Du kan även lägga till hyrbil eller transfer i din bokning, på så sätt har du allt ordnat redan hemifrån. Trevlig resa!

>> Läs även om lyxsemester på Costa Blanca
>> Mer om restresor till Spanien här

 

Karta över Costa Blanca

Populära hotell i Costa Blanca

Spanien, Valencia-regionen, Alicante
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
  • Närmaste flygplats: 57 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, El Campello
  • Närmaste flygplats: 35 km
  • Närmaste strand: ca. 1.9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)