Lyxresor till Costa Blanca

Med Escapeaway kan du nu åka på lyxsemester till Costa Blanca och bo på en rad handplockade och noga utvalda lyxhotell där kvalitet och service kanske bara överträffas av en central placering som ger dig tillgång till all världens upplevelser. Att åka på lyxsemester till Costa Blanca är både lätt och relativt billigt - och så älskar spanjorerna att få besök!

Alicanteprovinsen på Spaniens östkust, från Torrevieja i söder till Dénia i norr, är känd som Spaniens vita kust, för här möts du av en kuststräcka på över 200 km med härliga, vita sandstränder längs det azurblåa Medelhavet. Lägg därtill alla de spännande städerna som har allt från storstadsstämning till avslappnade badorter och sömniga fiskelägen. Här hittar du med andra ord allt från små bergsbyar med fantastisk utsikt, idylliska fiskebyar, mysiga kuststäder och större städer som Costa Blancas huvudstad Alicante. Är du historiskt intresserad så kommer du heller inte att få det långtråkigt för här finns många gamla medeltida städer samt historiska lämningar från morernas herradöme.

Lyxsemester med god mat
Spanien är känt för sin enkla gastronomi med starka smaker och på hela Costa Blanca hittar du fantastiska restauranger som serverar den ena lokala och internationella specialiteten efter den andra. Lika passionerade som de kustboende är när det gäller fotboll är de också när de ska tillaga till den spanska specialiteten paella. Paella är faktiskt en lokal uppfinning så du kan verkligen se fram emot att få det mycket välsmakande originalet här på Costa Blanca. Smaklig spis!

På en lyxresa till Costa Blanca bor du på lyxhotell som bildar den perfekta inramningen till en oförglömlig lyxsemester. Det är stället du kommer "hem" till efter en underbar dag full av upplevelser och spännande intryck. Hos Escapeaway hittar du alltid handplockade lyxhotell där vi har ansträngt oss extra mycket för att hitta just de "gömställen" som kan ge din lyxsemester den där upplevelsen lite utöver det vanliga. Ett lyxhotell är därför inte enbart något som väljs för att priset är det lyxigaste - här talar vi om resorts som är noga utvalda och alltid till konkurrenskraftiga priser.

Med Escapeaway kan du hitta lyxresor till Katalonien från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen med direktflyg eller med mellanlandning till Alicantes internationella flygplats. Där efter går resan vidare i hyrbil till din valda lyxsemesterdestination och fram till ditt lyxhotell.

>> Läs mer om lyxhotell i Spanien
>> Så bokar du en paketresa till Spanien

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Costa Blanca