Resor till Alicante

Alicante är en fantastisk semesterstad, oavsett om du reser med familjen, ensam eller med din bättre hälft. Den vackra staden på Spaniens östra kust har det mesta vi söker på en avslappnande semester till Spanien. Först och främst har du i Alicante enkelt tillgång till alla de vackra badstränderna på Costa Blanca. Mitt i staden kan du också slå dig ner på Platja del Postiguet, där det är liv och rörelse mest hela dagen och kvällen. Men du kan också hoppa på en spårvagn och ta den korta turen ner till Platja del San Juan, som med rätta räknas som en av regionens bästa stränder.

Perfekt till en avslappnande badsemester

En resa till Alicante behöver dock inte "bara" vara en badsemeter. Staden är nämligen inte endast känd för sina fina stränder, men också för sin vackra borg Castillo de Santa Bárbara, det charmiga centrumet och den långa strandpromenaden med en värld av bra restauranger och tapasbarer. Uppe från borgen, som härstammar från 1500-talet, har du en imponerande utsikt ner över staden, ut över Medelhavet och in mot bergen i inlandet. Är du intresserad av historia, bör du också gå in i borgen som huserar Alicantes stadsmuseum. Det är bara ett av flera museum i Alicante, där du kan fördjupa dig i stadens och områdets hitsoria. Det arkeologiska museet som ligger nedanför borgen, är ett annat exempel och det är också spännande för lite större barn.

Medan museerna kan vara en bra plats att besöka för att slippa undan den värsta sommarhettan, är den långa strandpromenaden Explanda de España nära marinan ideal till promenader i den behagliga värmen när dagen går mot sitt slut. Här hittar du också restauranger och caféer som erbjuder något för alla.

Traditionell äter man middag väldigt sent i Spanien, och på några av de mest traditionella restaurangerna i Alicante ska du inte räkna med att kunna boka bord innan klockan 21. De flesta restauranger har dock anpassat sig efter turisternas rytm. Tack vare läget vid havet hittar du många fiskrätter på menyerna, t.ex. i form av en läcker paella, men urvalet är stort och även du som inte gillar fisk hittar något gott att äta. Missa inte att besöka en av alla tapasbarer. alternativt kan du besöka Mercado Central och köpa in lite mat till en picknick som du kan avnjuta på en bänk vid stranden.

Många utflyktsmål

Du kan alltså enkelt spendera hela semestern på att njuta av strandlivet och de kulinariska upplevelserna på en resa till Alicante. Det finns dock många spännande utlfyktsmål inom räckvidd om du vill se något annat en dag. Cirka 25 kilometer norr om staden kan du t.ex. besöka den spektakulära droppstensgrottan Cuevas de Canelobre, liksom du med hyrbil också kan utforska många trevliga bergslandsorter i inlandet, såsom Guadalest. Avsätt gärna också en dag för att besöka Murcia, som har flera spännande sevärdheter, men på grund av sitt läge på avstånd från kusten inte är så turistig.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Alicante

Populärt i Alicante

Spanien, Costa Blanca, Alicante
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool
Spanien, Costa Blanca, Alicante
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool
Spanien, Costa Blanca, Alicante
  • Närmaste flygplats: 12 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool