Resor till Collado Mediano

Collado Mediano är en liten, charmig stad som ligger i den natursköna bergskedjan Sierra de Guadarrama knappt 50 kilometer nordväst om Madrid. Området är känt för sin vackra natur med flera vandringsleder och utsiktspunkter. Collado Mediano är därför ett perfekt resmål för naturälskare. Här kan du kombinera vandrings-, rid- och cykelturerna i de vackra bergen, med den spanska huvudstaden stora utbud nöjen. 

I jämförelse med Madrid är Collado Mediano endast en liten landsort. Den har cirka 6500 invånare, men trots dess lilla storlek, har staden likväl ett bra urval restauranger och barer. Du kan därför se fram emot att njuta av det spanska kökets härligheter under ditt besök, vilket inkluderar allt från tapas, spanska ostar, charkuterier och den välkända spanska paellan. Du kan också njuta av en god cava eller ett glas sangria för att komplettera din måltid.

Reser du till Collado Mediano har du goda möjligheter att uppleva en del av det autentiska Spanien. Det goda läget mellan den storslagna naturen i bergen och storstadens kulturliv, lockar turister till staden, men den känns inte på något vis invaderad av turister. Tvärtom, är det övervägande lokalinvånare du möter när du tar dina promenader på stadskärnans snirkliga, smala gator.

Kulturliv i den spanska huvudstaden

Har du en bil till ditt förfogande, vilket kan rekommenderas, kan du enkelt ta dig till och från Collado Mediano. Det tar endast cirka 10 minuter att att köra till motorvägen AP-6 vilken förbinder Madrid med nordöstra Spanien. Vill du endast besöka huvudstaden, kan du dock också hoppa på en buss eller ta tåget. Med framförallt tåget kommer du snabbt in till centrum och tågen avgår ofta till huvudstaden.

På resan till Collado Mediano kan du spendera flera dagar på att bara utforska Spaniens huvudstad. Madrid är känd för sina museer i världsklass, ett fantastiskt restaurangliv med något för alla - både enklare tapasbarer och kända Michelin-restauranger. Därtill kommer naturligtvis en värld av kulturhistoriska sevärdheter såsom det erkända konstmuseet Museo del Prado och massor av shoppingmöjligheter. 

Vild natur och en vacker slottsträdgård

Collado Mediano ligger nära den mer än 33.000 hektar stora Nationalparken Sierra de Guadarrama. Här väntar fantastiska naturscenarion på dig, samt ett rikt djurliv. Parken är en populär destination för vandring, med flera olika rutter på olika nivåer. Det finns också goda möjligheter för att utforska området på cykel.

Har du hyrt en bil på semestern till Collado Mediano bör du också köra en tur i motsatt riktning, till San Lorenzo de El Escorial för att se det monumentala slottet från 1500-talet. El Escorial, som byggdes av Kung Filip II av Spanien, är känt som det bästa exemplet på renässansarkitektur i hela Spanien. Slottet, som också inkluderar ett kloster är fullt med konstnärliga skatter. Ge dig dock också god tid att utforska den vackra slottsparken. 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Collado Mediano