Resor till Chinchon

Välkommen till den pittoreska staden Chinchon i Spanien! Denna charmiga stad är belägen i den sydöstra delen av Madrid-regionen och är känd för sina vackra gator, välbevarade arkitektur och historiska sevärdheter. Chinchon erbjuder en unik upplevelse för besökare som letar efter en avkopplande och autentisk spansk atmosfär. Staden ligger cirka 60 kilometer utanför Madrid, vilket gör att du enkelt kan kombinera ditt besök i lilla, lugna Chinchon, med storstadsliv, puls och nöjen i den spanska huvudstaden.

Attraktioner och sevärdheter i Chinchon

Chinchons stora attraktion är det vackra torget Plaza Mayor, som anses vara ett av de mest mångsidiga och intressanta torgen i Spanien. Omringat av vackra gamla hus med trägallerier, är detta torg en plats för livliga marknader, traditionella festivaler och kulturella evenemang. Här kan du njuta av en avkopplande promenad runt torget och känna av historiens närvaro i varje steg.

En annan sevärdhet i Chinchon är det välbevarade slottet Chinchon Castle. Detta imponerande byggnadsverk har en rik historia och erbjuder fantastisk utsikt över det omgivande landskapet. Det är också värt att besöka kyrkan Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción, som bjuder på vacker arkitektur och konstverk från olika perioder. För dig som är intresserade av lokal kultur och traditioner finns det möjlighet att delta i traditionella spanska festivaler, särskilt under påskveckan och på tisdagarna i augusti. Dessa festivaler inkluderar allt från tjurfäktningar till traditionella danser och ger en inblick i stadens autentiska karaktär.

Utflykter och aktiviteter i och nära Chinchon

För dig som söker utflyktsmål och aktiviteter i närheten av Chinchon, rekommenderas ett besök till den närliggande staden Aranjuez. Aranjuez kan du nå på cirka 30 minuter i bil och väl framme kan du besöka både kungliga palats och vackra trädgårdar. Aranjuez ingår i den nationella kulturskatten Patrimonio Nacional, sedan Filip II av Spanien utnämnde den till detta 1560. Dessutom har Aranjuez stadsprivilegier sedan 1899 och orten kallas därför Real Sitio y Villa de Aranjuez, det vill säga "det kungliga slottet och staden Aranjuez".

Det är också möjligt att utforska det omgivande landskapet genom vandring eller cykelturer, vilket ger möjlighet att upptäcka små charmiga byar och vackra naturmiljöer. Föredrar du mer fart och flärd, är det inte mer än 60 kilometer till den spanska huvudstaden Madrid, där du hittar allt från fashionabla butiker, goda matupplevelser, spännande sevärdheter och massor av nöjen för både stora och små.

>> Läs mer om resor till Castilla-La Mancha

>> Läs mer om resor till Toledo

Mat och dryck i Chinchon

När det gäller dryck i Chinchon, bör du definitivt prova den lokala specialiteten Anis del Mono. Detta är en söt anissprit som har tillverkats i staden sedan 1800-talet och är populär bland både lokalbefolkningen och besökare. När det gäller mat kan du njuta av utsökta rätter med inhemska ingredienser, såsom cocido madrileño - en traditionell köttgryta, eller judiones de la granja - stora vita bönor kokade med olika köttsorter. Precis som i hela Spanien, kan du naturligtvis ackompanjera dina rätter med gott inhemskt vin.

Så tar du dig till Chinchon från Sverige

Från Sverige är det enklaste sättet att ta sig till Chinchon att flyga till Madrid-Barajas flygplats, som är den största internationella flygplatsen nära staden. Från flygplatsen kan du ta en hyrbil eller nyttja kollektivtrafiken, till exempel tåg eller buss, för att nå Chinchon. Resan tar ungefär en timme med bil från Madrid och ger dig också möjlighet att njuta av det spanska landskapet på vägen. Hos oss på Escapeaway bestämmer du själv om du vill boka transport, hotell och eventuell hyrbil i ett samlat paket som täcks av paketreselagen, eller om du vill boka allt var för sig. Oavsett vad dina preferenser är, kan vi på Escapeaway hjälpa dig att anordna din resa efter dina önskemål.

>> Läs mer om resor till Madrid

>> Läs mer om resor till Collado Mediano

>> Läs mer om resor till Cuenca

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Chinchon