Bilhyra i Spanien

Information och goda råd om bilhyra i Spanien när du reser med Escapeaway.

Oavsett vilket av Escapeaway spanska resmål du väljer så finns det massor av intressanta utflyktsmöjligheter. Hyrbil är en självklar sak om du ska på rundresa i Spanien men även om du väljer att bo på bara ett hideaway under hela semestern så ger en hyrbil en oslagbar frihet till att ge dig ut på utflykter i ditt eget tempo. När du beställer en resa med flyg till Spanien hos Escapeaway, är det lätt att samtidigt hitta den billigaste bilhyran från de mest välrenomerade hyrbilsfirmorna i Spanien. I sökmotorns andra steg kan du lätt hitta just den hyrbil som bäst uppfyller dina behov. Samtliga hyrbilspriser i översikten är inklusive fria kilometer och alla obligatoriska försäkringar om inte annat anges.

Trafikregler i Spanien

I stort sätt gäller samma trafikregler i Spanien som i Sverige. Det vill säga att man t.ex. kör på höger sida av vägen och kör om till vänster. Men vissa trafikregler skiljer sig från de svenska som till exempel att man inte får prata i en handhållen mobiltelefon under körning och att promillegränsen ligger på 0,5 promille. Det förekommer även andra skillnader så det är en god idé att sätta sig in i vilka regler som gäller. Fråga gärna om ytterligare information när du hämtar ut din hyrbil i Spanien.

Hastighetsbegränsning

Med mindre annat står angivet kan du räkna med att följande hastighetsbegränsningar gäller i Spanien. På motorväg: 120 km/t. Landsväg: 90 km/t. I tättbebyggda områden: 50 km/t

Säkerhetsbälte och bilbarnstol

På samma sätt som här hemma ska man använda säkerhetsbälte såväl i fram- som baksätet. Barn ska vara fastspända i godkända säkerhetsstolar anpassade för barnets  ålder, längd och vikt.

Säkerhetsutrustning

I Spanien är det precis som i många andra europeiska länder lag på att ha en reflekterande säkerhetsväst med i bagaget och det samma gäller för varningstriangel.

Vägavgifter

Du ska betala vägavgift för att få köra på motorvägarna i Spanien. Dessa avgifter kan du antingen betala med kontanter eller med kreditkort. Utöver detta kan du i banker och på en del bensinmackar köpa en form av Brobizz, "Telepeaje" eller "Via T", som du sätter i bilens framruta. Om du som utlänning bryter mot trafikreglerna i Spanien kan polisen utdöma och uppkräva böter på plats. Dessa kan betalas med kontanter och ibland med kreditkort.

Flygplatser:

Spanien har flera olika internationella flygplatser och allt beroende på vilken del av Spanien du vill besöka så rekommenderar vi flygplatser som ligger nära ditt slutmål. Oavsett vilken flygplats du landar på så kommer du kunna hämta ut din hyrbil där. Fördelen med att förbeställa din hyrbil är att du har större chans att få ett bra pris på just den typ av hyrbil som du söker. En annan fördel är att du kan resa iväg med ro i sinnet för du vet att det står en hyrbil och väntar på dig vid ankomsten till flygplatsen.

Biluthyrningsfirmor

Oavsett om du föredrar att boka din hyrbil med avhämtning direkt på flygplatsen eller på något annat uthyrningskontor i Spanien så kan du i sökmotorn här på Escapeaway välja fritt bland hyrbilar från en lång rad internationella biluthyrningsföretag som t.ex. Avis, Hertz, Eurocar, Sixt, Firefly och EuropCar, samt en rad regionala biluthyrningsföretag. För att kunna erbjuda dig den billigaste bilhyran i Spanien har vi hos Escapeaway valt att samarbeta med bilhyresförmedlaren Auto Europe. Detta är en biluthyrare som är känd för att erbjuda bra service och låga priser. Dessutom har vi använt oss av Auto Europe's Spanienkunskap till att välja bort en del uthyrningsfirmor som i och för sig har låga priser men även en historik av mycket dålig service.

Få mer information om bilhyra genom Auto Europe här

Priser

Priserna på bilhyra i Spanien som du ser i sökmotorn här hos Escapeaway inkluderar fri körsträcka och alla obligatoriska försäkringar om inget annat framgår av hyreskontraktet. Detta innebär att du kan utforska många av Spaniens sevärdheter utan att behöva tänka på kilometerantalet. Vid bokning av din hyrbil kan du självklart välja bilar i olika prisklasser och även lägga till extra utrustning och försäkringar.

Se priser og boka hyrbil online

Typer av hyrbilar

Tack vare samarbetet med Auto Europ kan Escapeaway erbjuda dig ett brett urval av hyrbilar i Spanien. Som utgångspunkt är hyrbilarna du ser i översikten indelade i kategorier. I Spanien kommer de olika kategorierna att innehålla bilmärken så som Fiat, Peugeot, Renault och Audi. Auto Europe erbjuder ett brett urval av hyrbilar i Spanien allt från småbilar till 9-personers minibussar. Är du bara intresserad av att hitta den billigast möjliga hyrbilen till din semester i Spanien, är det nog mest intressant att titta på Mini- och Economy-kategorierna. I dessa kategorier finns ett stort urval av prisvärda bilar som Ford KA och VW Polo. Är ni en större familj eller grupp som reser till Spanien tillsammans är det kanske mer förståndigt att se på en lite större bil. Hos Escapeaway kan du till exempel hyra en minibuss med plats för sju personer såsom en Mercedes Viano 7 pax. En semester med bilhyra kan även vara en chans till att få en unik körupplevelse. Njut till exempel av de många soltimmarna i Spanien från en cabriolet. Hos Auto Europe kan du till exempel välja en BMW Z4 Cabrio, som kommer sätta pricken över i:et på din bilsemester

Upplev Spanien med bil

Bokar du hyrbil på din semester i Spanien så har du möjlighet att komma vida omkring om det är vad du har lust med. Men en hyrbil ger  dig även chansen att utforska en enstaka region i ditt eget tempo. Här nedan får du förslag på några få av de många utflyktsmöjligheter du har med hyrbil i Spanien.

Alhambra

Är du på semester i Andalusien så är borgen Alhambra vid Granada ett av de historiskt sett intressantaste utflyktsmålen. Borgen som byggdes av morerna mellan 1248 och 1354, är ett av Europas bäst bevarade exempel på islamisk arkitektur. Alhambra är en av de mest populära attraktionerna i Andalusien, och om du vill vara säker på att komma in måste du beställa entrébiljett i förväg på internet. Läs mer om sevärdheterna i Andalusien

Ronda

En annan enastående sevärdhet i Andalusien är bergsstaden Ronda, som visserligen inte är lika känd som Alhambra, men minst lika intressant. I staden som ligger vid en djup ravin, El Tajo, kan du bland annat besöka "Plaza de toros de Ronda" - Spaniens äldsta tjurfäktningsarena. Flera av våra boenden i Andalusien ligger inte långt från Rhonda och med din egen hyrbil är det lätt att ta sig dit.

I bil till stranden på Mallorca

Bilhyra ger inte bara en möjlighet att besöka Spaniens många kulturhistoriska attraktioner. Semestrar du på Mallorca, kan du till exempel ha stor glädje av bilens flexibilitet när du vill hitta de bästa stränderna. På så sätt kan du själv bestämma om dagen ska tillbringas på en av de stora och populära sandstränderna med faciliteter för hela familjen eller om du hellre vill hitta en liten ostörd vikt där du kan njuta av en lugn dag vid vattnet.

Läs mer om våra resor till Mallorca

Detta var bara ett par förslag till upplevelser med hyrbil i Spanien. Du kan hitta mycket mer inspiration till din bilsemester på bloggen här hos Escapeaway.

Mer information om bilhyra hos Escapeaway

Ovanstående information om bilhyra i Spanien är skriven som en vägledning varför vi reserverar oss för eventuella fel och ändringar då förutsättningarna ofta ändras hos de olika biluthyrningsföretagen. Jag rekommenderar alltid att du kontrollerar de olika trafikreglerna i Spanien före din avresa. Av denna anledning hänvisar vi alltid till den aktuella information som framgår av hyresavtalet. Har du frågor angående hyra av bil i Spanien när du reser med Escapeaway, är du hjärtligt välkommen att kontakta oss eller kundservice direkt hos Auto Europe.

>> Läs mer om bilhyra