Välkommen till Bilbao 

Den trevliga och historiska staden Bilbao ligger i Baskien i norra Spanien. Här hittar du mysiga gator, charmiga och historiska byggnader samt en spännande medeltida stadsdel. I Bilbao äter och dricker man gott och staden är full av bra restauranger, barer och caféer med lokala och regionala rätter på menyerna. Här får du goda möjligheter att uppleva det lokala livet och kulturen och området erbjuder dessutom fina utflyktsmöjligheter.

Bilbao är kanske fortfarande en okänd destination för många som istället reser till den populära östkusten eller till mer kända städer som Barcelona, Madrid eller Malaga. Bilbao har emellertid många dolda skatter som gör staden värd att besöka och här råder en trevlig atmosfär. I området finns dessutom många utflykts- och upplevelsemöjligheter, grönområden och det är ett lätt köravstånd till kusten.

Upplev den Medeltida stadsdelen Casco Viejo

Den centrala stadsdelen Casco Viejo utgör den ursprungliga delen av staden som uppstod för mer än 700 år sedan när fiskare och bönder slog sig ner vid floden Nervion. Läget vid floden var idealiskt för fiskare och det frodiga landskapet runt omkring var bra för bönderna och det anlades även järngruvor väster om floden. Hamnen skapade förutsättningar för handel och kommunikation med omvärlden och på 1300-talet blev Bilbao officiellt erkänd som stad.

Idag är Casco Viejo som även är känd som "den gamla stadsdelen" ett måste att besöka på en semester i Bilbao. Stadsdelen har fortfarande ett centralt läge så du kan lätt gå hit till fots även om du bor inne i centrum av Bilbao. Det är faktiskt bara knappt 1 kilometer från hjärtat av Bilbao till Casco Viejo. Stadsdelen bjuder på vackra gamla byggnader och lämningar från stadens ursprungstid, här finns en gammal gotisk katedral och flera historiska minnesmärken och platser.

Utflyktsmöjligheter i området

Bilbao ligger bra beläget i förhållande till olika upplevelser i området. Med bara cirka 12 kilometer till kusten kan du på kort tid köra till flera av stränderna omkring staden Getxo. Har du inte tillgång till bil så är det inte något problem för du kan även lätt ta dig ut till kusten med metron mot Pletzia som stannar inom gångavstånd från två olika stränder.

Staden ligger i ett frodigt böljande landskap som inbjuder till dagsutflykter i det gröna antingen på cykel- eller vandringsturer. Området erbjuder många vandrings- och cykelleder som skapa goda möjligheter för en dag i närkontakt med naturen som även bjuder på vackra utsikter.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Bilbao

Populära hotell i Bilbao

Spanien, Bilbao
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Avstånd till centrum: ca. 100 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Bilbao
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Avstånd till centrum: ca. 300 m
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Bilbao
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi