Weekendresor till Barcelona

Barcelona är en utmärkt destination, om du endast ska vara borta en långweekend. Här hittar du nämligen både storstadsliv och strandliv, så allt ligger inom räckvidd, då Barcelona endast ligger en ganska kort flygtur från Sveriges alla flygplatser. Är du därför på jakt efter en semester, där du kan kombinera det bästa från olika semesterformer, är Barcelona helt rätt stad för dig.

Barclona är en del av Spanien, och är dessutom huvudstad i den delvist självstyrande regionen Katalonien. Invånarna här talar en hybrid mellan spanska och katalanska, kallad català, vilken också talas i Andorra, Valencia och delvis också på Mallorca. Staden är en populär utgångspunkt för många kryssningsfartyg i Medelhavet, vilket i sin tur har bidragit till byggandet av alla lyxhotell i Barcelona, där kryssningsgäster ofta stannar ett par dagar, eller en långweekend, före eller efter turen på havet.

I denna världskända stadn kan du gå på upptäcktsfärd på alla de trevliga gatorna och avenyerna, du kan uppleva de små butikerna och det medeltida kvarterat, njuta av ett dopp vid de palmklädda stränderna och du kan till sist avsluta dagen med en av de lokala och enastående specialiteterna på en av alla restauranger. I Barelona kan du med andra ord få allt, och du kan lyckligtvis komma hit i flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. En långweekend är dessutom tillräckligt med tid för att upptäcka denna historiska och vackra stad, och du behöver därför endast ta ledigt en eller två dagar från arbetet, för att uppnå oförglömliga upplevelser i Barcelona.

Perfekt kombination av strand och storstad

Det finns massor av sevärdheter i Barcelona, och du kan t.ex. starta dagen med att uppleva alla kvarter i staden, som gömmer på kultur och historia, besöka trevliga restauranger med lokal mat, samt stilla shoppinglusten i alla butiker. Därutöver hittar du många marknader och museum i staden, och om du har behov av ett dopp, kan du åka till de gyllene stränderna där du har rik möjlighet för att slappna av och dyka.

En sevärdhet, som bestämt är värd ett besök, är den berömda kyrkan La Sagrada Familia, som är ett unikt och jättestort byggnadsverk. Kyrkan påbörjades att byggas resan 1883, men är inte än färdigställd. Efter ett besök här, kan du promenera ner längs La Rambla, som bjuder på gatumusikanter och caféer, och om du älskar fotboll, borde du också besöka stadion Camp Nou. Här kan du boka en rundvisning och om du vill se en match, kan du också göra det.

Så hittar du en billig weekendresa till Barcelona

Låter ovanstående som något för dig, står vi redo att hjälpa dig att hitta billiga priser på bland annat reguljärflyg ochhotell. Nyttja vår sökmotor och sätt ihop en weekendresa till Barcelona, tillsammans med din bästa vän eller bättre hälft. Vi erbjuder alltid hotell av hög kvalitet och flygavgångar där du själv kan välja från vilken flygplats du ska flyga - allt efter vad som bäst passar dig.

Barcelona är som nämnt den perfekta kombinationen av storstad och strandliv, och du hittar över fyra kilometer sandstrand i staden, där du kan koppla bort från vardagens stress. Med alla våra weekendresor till Barcelona, garanteras du alltså att få precis det avbrott från vardagen som du har behov av.

>> Läs mer om paketresor till Barcelona här
>> Läs också mer om andra resor till Barcelona här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Barcelona

Populära hotell i Barcelona

Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
9,7
Fantastiskt
590 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
8,8
Mycket bra
2397 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 4.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Norra Spanien, Katalonien, Barcelona
9,0
Fantastiskt
2818 omdömen
  • Närmaste flygplats: 19 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)