Resor till Barcelona

Resor till Barcelona med Escapeaway. Bo på noga utvalda hotell på din semester. Det är enkelt att resa till Barcelona, och det finns gott om hotell att välja emellan.

Barcelona, som utgör huvudstaden i regionen Katalonien på Spaniens nordöstra kust, är världsberömd för dess rika historia och arkitektur, alla dess fantastiska barer och restauranger, dess spännande museum - häribland det kända Picasso-museet - och dess imponerande kustlinje som sträcker sig kilometer efter kilometer. Här, på de gyllene sandstränerna, kan slappna av med en drink i handen och njuta av den fantastiska utsikten över havet, endast ett stenkast från den pulserande metropolen som har utvecklats sig till en av Europas mest populära storstäder.

Barcelona har ett milt medelhavsklimat, som gör staden till ett attraktivt resmål hela året runt. Läget vid kusten gör, att det aldrig blir riktigt så varmt som i andra spanska städer, och inte heller så kallt på vintern. Dock kan det vara både varmt och mycket fuktigt på högsommaren, och många föredrar därför att resa till Barcelona på sen vår eller tidig höst. Månaderna med mest nederbörd är april och maj samt oktober och november. Det finns inte många andra storstäder som kan erbjuda både sol och strand i kombination med en rik historia, så som Barcelona kan. Barcelona har fyra kilometer rena, inbjudande sträner, som sträcker sig längs hamnfronten och som du enkelt kan ta dig till, både till fots och med metron.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Barcelona

Populärt i Barcelona

Spanien, Barcelona
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Internet / Wi-Fi
Spanien, Barcelona
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool
Spanien, Barcelona
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 4.5 km
  • Pool

Resguide Barcelona

När samtalet faller på Barcelona, tänker de flesta automatiskt på Antonio Gaudi och hans arkitektoniska verk. Hans vackra byggnader finns utspridda över hela Barcelona, och omfattar enorma monument, bostadshus, skulpturer och inte minst katedralen som aldig har färdigställts - La Sagrada Familia. 

Det finns naturligtvis många fler spännande museum och gallerior i staden, så oavsett om du är intresserad av Picassos kontverk, klassisk katalansk kultur eller områdets maritima historia, så kan du lära dig mer om detta på dina besök i staden.

För många är dock höjdpunkten på en storstadsresa till Barcelona, av enklare karaktär - nämligen att storsa runt på gatorna och stanna till på ett av alla trevliga torg för att njuta av en förfriskning på en bar eller ett litet café. Eller kanske också, att traska upp och ner längs Las Ramblas, för att se på livet som utspelar sig här, och kanske köpa med sig en souvenir eller två från bodarna som kantar promenaden.

Om du vill komma bort från den livliga staden för en stund, kan du spendera några timmar i Poble Espanyol, en nöjespark som visar de olika regionala kulturerna i Spanien genom konst, hantverk, traditionella föreställningar och arkitektur. Det finns också massor av aktiviteter för barnen, om du är iväg på en familjesemester, och för vuxna som är intresserade av konst och kultur, finns gott om utställningar.

Du kan naturligtvis också ta en tur ner till stranden, som endast ligger en kort promenad från stadens centrum. Sandsstranden här passar både till solbadning och simturer, kitesurfing eller vindsurfing - och alla caféer och restauranger längs stranden gör platsen till ett idealt ställe för avkoppling.

Vädret

Undvik de stora massorna genom att besöka Barcelona mellan november till februari, då dagarna är kalla och temperaturen sällan tar sig under 13 grader. Barcelona står i full blom under de milda månaderna på våren, då genomsnittstemperaturen ligger på 18 grader i mars till maj. Somrarna är varma, luften står stilla och temperaturen ligger på 28 grader. I augsti månad, är staden riktigt het, med temperaturer på upp till 35-40 grader - då är stranden en populär samlingsplats. Förvänta dig varma dagar och några få regnskurar mellan september till oktober.

Stränder

Barcelona är inte känd för att vara en baddestination, men staden har faktiskt en 4 kilometer härlig strand, som ligger mycket nära stadens centrum.

Barcelonata-stranden är kanske den mest berömda av dessa stränder, och det är den första du möter när du kommer promenerandes från stadens centrum. Stranden ligger dessutom endast tio minuters promenad från metrostationen, om du bor längre bort från kusten och vill använda kollektivtrafiken för att anlända. Förutom att vara populär bland solbadande gäster, hittar du också en hel del segelsports-utävare längs stranden.

Om du vill komma bort från de mest besökta delarna av kuststräckan nära stadens centrum, finns massor av möjöligheter på den mindre Icària-stranden, Marbella-stranden (som är en nudiststrand) och den mer avsides Sitges-stranden som ligger cirka 30 minuter från centrum.

Efter stadsreformen, som ändrade det som idag är den Olympiska staden, utförde man också en förbättring av stränderna, där du nu har möjlighet att njuta av solen och havet. Segelsportsmöjligheterna har vuxit enormt och stora tävlingar äger ofta rum längs Barcelonas kust. Det råder inga tvivel om att staden har en Medelhavs-karaktär.

Mat och dryck

Tapas-kulturen i Katalonien - och inte minst i regionshuvudstaden Barcelona - är rik och innovativ, så det är en skam att lämna staden utan att ha besökt en av stadens alla tapas-barer. 

Då Barcelona är en kuststad, finns här också många fantastiska fisk- och skaldjursrätter att välja emellan. En lokal favorit är den stuvade fisken zarcuela, serverad med en halv hummer.

Alternativt kan du också prova den klassiska paellan, som i och för sig härstammar från Valencia-provinsen längre ner på den spanska östkusten, men som har präglats av det kataloniska köket. Här tillsätter man t.ex. kanin - och ibland sniglar - i stället för räkor och skaldjur.

Utöver alla rätter med ingredienser från havet, bjuder staden också på en rad katalanska kötträtter, såsom korvar, stekta grisfötter, stuvning med svarta bönor och sås på griskött.

Nattliv

Man skulle kunna tro, att staden aldrig sover, när man ser trafiken och allt liv på nätten. Port Vell och Port Olimpic är två av nattlivets mittpunkter, men du hittar också flera barer med levande musik i La Ribera-kvarteret runt Passeig del Born, och likväl mitt i Eixample, Grácia-kvarteret och den övre delen av Diagonalen eller runt Tibidabo. Det är alltså populärt att gå ut på kvällen i Barcelona, och även museerna arrangerar specifika kvällar som t.ex. konserterna på La Pedreras terrass under sommarhimlen. 

Shopping

Barcelona erbjuder ett mycket stort och varierat utbud av traditionella och innovativa varor när det kommer till att stilla shoppingsuget. Här hittar du allt från de populära utomhusmarknaderna, antikbutiker och hantverk, till designbutiker