Resor till Vera

Vera Playa ligger på Costa de Almeria. Staden är förtrollande och traditionell med kullerstensgator, tapasbarer och en fantastisk utsikt över bergen och med lätt tillgång till kusten.

Vera Playa är en populär badort, framför allt bland naturister. Stranden vid staden har därför status som naturiststrand, vilket betyder att nakenhet är tillåten här (men är inget krav) och i några av de omkringliggande gatorna och semesterbostäderna.

Information och fakta

Stränder

Vera Playa har 2 kilometer av ofördärvade sandstränder och cirka hälften av sträckan är naturistzon. Från juni till september är havet varmt och inbjuder till bad.

Aktiviteter

I staden kan du flanera runt på kullerstensbelagda gator, sätta dig och koppla av på en uteservering vid torget eller utforska de små butikerna. Titta även inom i kyrkan från 1500-talet och besök det gamla rådhuset som bland annat rymmer ett intressant etnografiskt museum. Under sommarmånaderna (juli och augusti) finns här en marknad med konsthantverk på kvällen och en vanlig marknad på lördag förmiddagarna.

Du kan också gå längs kusten bort till den närliggande fiskebyn Garrucha, promenaden tar en dryg timme och du kan njuta av havs- och bergsutsikten på vägen. Behöver du vila fötterna kan du eventuellt hoppa på minitåget som går på sträckan under sommaren.

AquaVera Parque Acuático, som ligger centralt på semesterorten är ett säkert recept på en rolig dag med vattenrutschkanor för alla åldrar samt trädgårdar med simbassänger och områden för solbadande. Vattenparken är öppen från juni till september.

Spelar du golf? Då kan du utnyttja det fina vädret till att gå en runda på Club Marina Golf, som ligger cirka 6 kilometer bort, eller Mojacar och Desert Springs Golf Club, som ligger cirka 10 kilometer bort. För historiskt intresserade kan ett besök på Castillo de Cuevas de Almanzora rekommenderas. Det är en fästning från 1500-talet som ligger cirka 14 kilometer in i landet och som numera rymmer ett konstmuseum och ett spännande arkeologiskt museum.

Restauranger och shopping

Du hittar allt vad du behöver av dagliga förnödenheter i staden. Det ligger bland annat en stor supermarket vid sidan om vattenparken. Staden har dessutom ett förnuftigt urval av barer och restauranger. 

Utflykter

Den charmerande hamnstaden Garrucha ligger bara 3 kilometer bort. På vägen dit kan du se det historiska Plaza de Torres, tjurfäktningsarenan som fortfarande används och där det erbjuds guidade rundturer. I själva Garrucha kan du på fredagsmorgnar gå på marknad, flanera en tur längs promenaden, koppla av på stranden eller hitta en restaurang där du kan prova de röda räkorna som staden är så känd för. 

Fortsätter du din utflykt lite längre bort kan du besöka den populära badorten Mojacar (cirka 10 kilometer bort), varifrån det sen bara är ett par kilometer upp till den charmerande backtoppsbyn Pueblo Mojacar.

Det går regelbundna lokalbussar från Vera Playa till Vera, Garrucha och Mojacar.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Vera