Resor till Vélez-Málaga

Vélez-Málaga ligger några få kilometer från den östra delen av Costal del Sol. Med sina omkring 80 000 invånare är det den största staden på denna del av Andalusiens populära kuststräcka. Badorten Torre del Mar som ligger mellan Vélez-Málaga och havet hör till samma kommun och de två städerna hänger numera nästan samman.

I Vélez-Málaga har du solkustens berömda, kilometerlånga stränder på nära håll men en resa hit ger dig även en strålande utgångspunkt för att bege dig ut på äventyr i inlandet för att utforska stämningsfulla, traditionella Pueblos Blancos (vita byar) och natursköna bergslandskap.

Levande medeltidsstad vid Costa del Sol

Det har de senaste åren varit en stadig befolkningstillväxt i Vélez-Málaga som efter Malaga och Marbella därför nu sitter säkert på tronen som provinsens tredje största stad. Trots den kraftiga tillväxten har Vélez-Málaga dock lyckats behålla sin ursprungliga, tillbakalutade atmosfär och har förmått att kombinera gammalt och nytt på ett respektfullt sätt. Det är därför ett nöje att gå på upptäcktsfärd på den gamla stadsdelens smala gator. Här hittar du massor av caféer och uteserveringar samt affärer nog för att täcka resans alla behov.

Lägg även märke till de gamla byggnaderna som vittnar om att Vélez-Málaga är en stad med en lång historia. Gå till exempel en tur upp förbi Santa María la Mayor kyrkan som på 1400-talet byggdes på resterna av en gammal moské vars minaret fick utgöra kyrkans klocktorn. Precis i närheten av kyrkan ligger fästningen Castillo de Vélez-Málaga som ursprungligen byggdes av morerna. Idag är fästningen bara en ruin men å andra sidan har du nog stadens bästa utsikt härifrån.

Reser du till Vélez-Málaga på sommaren så lockar naturligtvis den närliggande Costal del Sol. Det tar bara 10 minuter att köra de 5 kilometerna ner till Torre del Mar där det utöver en lång sandstrand också finns många matställen och barer att välja mellan. Har du barn med på resan till Vélez-Málaga är även Aquavelis värt ett besök. Detta vattenland är inte särskilt stort men alla vattendjur kan lätt få några roliga timmar att gå åt här.

Boka din resa till Vélez-Málaga idag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Vélez-Málaga. Kombinera hotellet med en flygbiljett till flygplatsen vid Malaga. Du väljer själv om du vill söka efter flygresor med avgång från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa till Vélez-Málaga så rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Det finns massor att se och uppleva längs kusten och i inlandet och med en hyrbil kan du utforska det i ditt eget tempo. Bokar du det hela som en paketresa så är den säkrad av Resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Vélez-Málaga