Resor till Torrox

Med ett av de mest attraktiva klimaten i Europa, erbjuder Torrox Costa allt det en semester i Spanien handlar om: strand, glittrande hav och tillräckligt med tapas för att hålla dig och familjen mätta under besöket. Denna lilla del av den soliga kusten, Costa del Sol, är dessuom en bra utgångspunkt för utflykter om du känner dig äventyrslysten under semestern: Nerja och Todde del Mar ligger till exempel endast ett stenkast bort, medan du i väster hittar Malagas kulturella frestelser - en spännande stad med massor av potential när det kommer till historiska sevärdheter och spännande aktiviteter.

Stränder

Det finns en rad fantastiska stränder i Torrox, som med ren fin sand och lugnt vatten är ideala till barn. En av de mest populära och största stränderna är Ferrara Playa, där du kan hyra liggstolar och nyttja faciliteter som toaletter och duschar. Denna strand kan bli rätt full på högsäsongen, så det är en bra idé att komma tidigt och säkra sin plats i sanden. Playa de El Morche är en annan fantastisk strand med fantastiska faciliteter, som också är populär bland familjer. Det finns dessutom ett dykarcenter uppe på promenaden.

Aktiviteter

Torrox har mycket mer än stränder att erbjuda sina semestergäster. Familjer kan njuta av det närliggande vattenlanden, samt alla vattensportsaktiviteter som t.ex. vattencyklar och jetski. Området har dessutom ett vackert landskap som kan utforskas till fots, alternativt kan du hyra en cykel eller kanske ta en ridtur för att se sevärdheterna.

Mat och dryck

Det finns ett bra urval restauranger i staden, med allt från spansk tapas till internationella restauranger. Semesterområdet har generellt ett avslappnat nattliv där du kan slappna av och njuta av en lugn drink på en traditionell taverna, eller kanske njuta av musik och nöjen på en av de mer livliga barerna, karaokeställena eller natktlubbarna.

Närliggande attraktioner

Den populära semesterorten Nerja ligger endast 20 minuter bort. Här kan du åka ut på jeepsafari för att utforska det vackra landskapet. Missa inte heller att besöka grottorna vid Nerja - detta fantastiska, historiska ställe, rymmer världens största stalagmit och har enorma rum som sträcker sig nästan över 5 kilometer.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Torrox

Vad tycker gästerna om i Torrox?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 29 recensioner