Resor till San Pedro

Charmiga San Pedro ligger på ett vackert läge cirka 10 kilometer väster om kosmopolitiska och sofistikerade Marbella, endast en kort bilfärd från SIerra de Ronda-bergen. Själva San Pedro bjuder på lugn charmi hjärtat av Costa del Sol.

Den lilla staden är ett mycket populärt semestermål hos både par och familjer, som kommer hit för att njuta av det avslappnande tempot, det fantastiska vädret, alla aktivitetsmöjligheter och alla god mat. Om du gärna vill ta en paus från en stressig vardag, är en semester i San Pedro perfekt!

Vädret

Klimatet på Costa del Sol kännetecknas av varma, torra somrar och milda vintrar, så förvänta dig strålande solsken större delen av året, samt temperaturer som nåt upp mot 30 grader i genomsnitt på sommaren. Oavsett om du planerar att besöka San Pedro på våren, sommaren eller hösten, bör du packa ner solkärmen!

Sevärdheter

Det finns mycket att se och göra på semestern i San Pedro. Besök till exempel marknaden som äger rum varje vecka på det centrala torget, där du kan göra klipp i alla bodar. Huvudgatan Avenida del Marques del Duero är verkligen vacker, kantad av palmer - en perfekt plats för en lugn promenad. Det finns många riktigt bra chiringuitos - restauranger vid stranden - som är kända för sina fiskspecialiteter.

Det finns också en rad intressanta historiska platser att besöka, däribland den kristna basilikan och de romerska baden, Las Bovedas. Stränderna är också berömda för deras renlighet och många aktivitetsmöjligheter, däribland vindsurfing, dykning och segling.

Kulturlivet

I San Pedro råder en härlig medelhavsatmosfär, och har lyckats bevara en stor del av sitt kulturarv som liten fiskehamn. Marknaden som äger rum varje vecka är därmed väldigt spansk, och en promenad i staden ger sig en tydlig känsla om hur livet i Spanien brukade vara, med charmiga villor, en vänlig lokalbefolkning och god mat.

Mat och Dryck

San Pedro har många charmiga och autentiska barer, som alla ligger inom kort räckvidd av det centrala torget. Här kan du provsmaka lokala viner och goda drinkar - och många barer serverar också traditionell tapas och snacks, som enkelt kan blir en mättande måltid.

Nattliv

Vill du har mer liv och rörelse en kväll, kan du åka till närliggande Marbella eller Puero Banus - både städer har flera restauranger, barer och ett livligt nattliv.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i San Pedro