Resor till Ronda

Romantiske Ronda är det perfekta resmålet för dig som vill tillbringa semestern i natursköna omgivningar lite på avstånd från den livliga medelhavskusten och dessutom ha några av Andalusiens mest intressanta sevärdheter inom gångavstånd. Boka din resa till Ronda med Escapeaway i dag!

Få städer i Spanien har ett så spektakulärt läge som Ronda, som klänger sig fast till klipporna på båda sidor av en över 100 meter djup klyfta cirka en timmes bilfärd från Malaga. Utsikten från bron, Puente Nuevos, som med sina höga valv stäcker sig över klyftan och förbinder den äldre moriska delen av Ronda - La Cuidad - med den nyare delen - El Mercadillo - är bara en av denna historiska stadens enastående sevärdheter. Ronda är således en äkta pärla bland de andalusiska inlandets alla historiska städer, och ett av de mest intressanta resmålen i södra Spanien för dig som inte bara vill spendera dagarna på stranden.

Välkommen till Spanien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Ronda och andra resmål i Andalusien där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

Historiens vingslag

Trots sin status som ett av Andalusiens mest berömda utflyktsmål, är stämningen i Ronda ändå mer tillbakalutad än i de populära badorterna nere vid Costa del Sol. Överallt känner du tydligt at detta är en av Spaniens äldsta städer. De första som slog sig ner här, var kelterna som kom hit på 500-talet. Sedan dess har bland annat fenicier, greker och romare styrt i staden, men framförallt morerna har lämnat avtryck arkitektoniskt i staden. Om du är på semester i Ronda, måste du t.ex. besöka de vackra moriska trädgårdarna i Casa del Rey Moro, där en trappa leder ner till botten av klyftan, samt Baños Árabes, de bäst bevarade arabiska baden på den Iberiska Halvön.

I modernare tid, har Ronda blivit känd som tjurfäktningens vagga, den äldsta "Plaza de Toros" från 1784 ligger här och är värd att besöka. Rondas avsides läge betyder dock att tjurfäktningsarenan under tidens lopp inte använts lika mycket som den i t.ex. Sevilla. Arenan i Ronda huserar idag också ett museum, Museo Taurino, där tjurfäktningens historia berättas.

Det är dock inte bara tjurfäktning som människor åkt till Ronda för. Det vackra läget och den romantiska atmosfären i Ronda har lockat många konstnärer och stora personligheter - som Ernest Hemingway, John F. Kennedy och Orson Welles.

Tapas och utflykter

Även om det finns en pärlrad av enastående historiska sevärdheter i Ronda, som du enkelt kan spendera långa dagar på att upptäcka, så är dessa inte stadens endaste attraktioner. Du kan också njuta av ett rikt café- och restaurangliv där du kan gå på upptäktsfärd i det lokala kökets härligheter. Undviker du de mest turistiga restaurangerna väntar dig många spännande kulinariska upplevelser. Vill du jobba upp apetiten till de goda måltiderna, finns det flera olika vandringsleder runt Ronda. Framförallt om du reser hit utanför den varma högsäsongen, är det perfekt att utforska närområdet.

Här du en hyrbil till ditt förfogande, vilket rekommenderas, är Ronda också en bra utgångspunkt för att åka på en upplevelserika utflykter till några av Andalusiens alla andra berömda städer och sevärdheter. Både i bil eller med buss är det t.ex. perfekt att avsätta några dagar till att besöka några av regionens andra charmiga landsorter, Pueblo Blancos. Besök också större städer som Sevilla och Cordoba där det finns fullt av sevärdheter, butiker och restauranger.

Så bokar du en resa till Ronda

Med Escapeaway kan du lätt boka en bekymmersfri och säker resa till Ronda med möjlighet till avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Ronda. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti så att du får det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få bästa möjliga upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Cadiz
>> Läs om familjesemester i Andalusien här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Ronda

Populära hotell i Ronda

Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Ronda
9,5
Fantastiskt
4490 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Avstånd till centrum: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Ronda
9,4
Fantastiskt
2583 omdömen
  • Närmaste flygplats: 126 km
  • Närmaste stad: ca. 4.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Ronda
9,4
Fantastiskt
2976 omdömen
  • Närmaste flygplats: 102 km
  • Avstånd till centrum: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Ronda?

9,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner