Resor till Monda

I Monda bor du i fridfulla omgivningar inne i det bergiga inlandet. Du befinner dig dock inte längre från havet än att du kan njuta väl av Costa del Sols underbara badstränder. Boka en billig resa till Monda med Escapeaway i dag!

Landsorten Mondo ligger en halvtimmes bilfärd norr om Marbellas fina sandstränder. Det tar dessutom endast cirka en halvtimme att köra hit, om du landar på Malagas flygplats. Trots detta läge, med flera av Andalusiens mest populära resmål inom kort räckvidd, råder det en väldigt lugn atmosfär i Monda.

Denna charmiga, vita landsort, som endast har ett par tusen invånare, mondeños, ligger i en liten dal i det bergiga inlandet bakom Costa del Sol. I Monda befinner du dig därför lite på avstånd till en av de mest besökta platserna vid kusten, men har fortfarande rik möjlighet att njuta av allt det som gör området till ett så populärt semestermål. Turismen vid kusten har också också smittat av sig på Monda, som trots att den ligger lite tillbakalutat, framstår som levande och välskött.

>> Läs även om resor till Mijas Costa

En historisk plats

Monda är inte heller en semesterort som nyligen dykt upp. Tvärtom, har den djupa historiska rötter hela vägen tillbaka till romartiden då den tjänade som en del av försvaret av grannstaden Coín. Enligt sägnen var det på samma plats som Monda ligger idag, som Julius Caesar år 45 f.Kr. slogs mot rivalen Pompejus. Idag finns dock inte några spår av romarna vid Monda. Lite utanför staden kan du dock se en cirka 100 meter lång lämning av en romersk, kullerstensväg. Men det finns också andra spännande utflyktsmål i närheten av Monda. I närliggande Parque Natural Sierra de las Nieves, finns t.ex. gott om möjligheter för utmanande vandringar och i en av regionens vackraste städer, Ronda, finns mycket att se på en dagsutflykt.

Den mest iögonfallande sevärdheter i Monda är Castillo de Monda från 800-talet, som tronar över staden på en skogsklädd backe. Det återstår inte mycket av den ursprungliga borgen, men det är ändå värt att gå upp dit för att titta på utsikten. Idag används den återuppbyggda borgen delvis som hotell och delvis som restaurang. Det är dock inte den enda platsen i staden, som du kan stifta bekantskap med det lokala köket - det finns ett begränsat, men bra, urval av restauranger i Monda där du även hittar affärer med det mesta av dagliga förnödenheter.

Även om det också finns ett par barer i Monda, finns det generellt inte mycket nattliv här. Om du vill att det ska hända lite mer på kvällen, eller om du vill spendera en dag med shopping, så rekommenderas ett besök i Marbella.

Välkommen till Spanien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Monda, och andra destinationer i denna del av Andalusien, där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att hitta en resa till Monda som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Monda, men enbart de med fina omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegarantifonden och till nätets bästa pris.

>> Läs allt om resor till Andalusien här
>> Läs om långtidssemester i Spanien

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Monda