Resor till Mijas Costa

Costa del Sol har ett välförtjänt rykte om sig, att vra Spaniens mest populära turistmål, men den fantastisa kustlinjen bjuder också på stilla, avsides bukter, sandstränder och platser att slappna av på och bara njuta av utsikten över Medelhavet. Med pittoreska landsorter utspridda längs den andalusiska kusten, ett ytterst välsmakande kök och ett spännande kulturliv är en semester på Mijas Costa garanterat en semester du kommer att komma ihåg.

Dett är en mycket varierad kuststräcka man hittar på Costa del Sol, mellan Fuengirola och Marbella-resorten Cabopino mot öst. Med sin närliggande systersad, Mijas Pueblo, som är rik på historia, betagande vandringsturer och fantastisk natur, är detta den perfekta platsen för dig som önskar kombinera de traditionella, vita landsorterna med en strandsemester. Inom endast 25 minuter från Malaga flygplats, rymmer området de populära resorterna Calahonda, Riviera del Sol och La Cala de Mijas. Mijas Costa är en ideal plats för både familjer och vänner som åker på semester tillsammans, tack vare alla stränder, butiker, barer, restauranger och golfbanor.

Sevärdheter

På Mijas Costa har du en bra utgångspunkt för att utforska resten av av Costa del Sol. Det eleganta semesterstället Marbella ligger endast 15 kilometer bort, och de vita landsorterna Mijas, Coin och Alhaurin el Grande ligger också nära och är värda sina besök. Likaså ligger den charmiga, historiska staden Malaga endast 30 minuter bort.

Om du är på semester med familjen på Mijas Costa, kan ni spendera en hel dag i det närliggande vattenlandet Parque Acuatico Mijas. Det är alltid en hit bland både barn och vuxna, med vattenrutschkanor, vågbassänger och områden där du kan sola. Om ni åker in till Fuengirola kan ni besöka Biopac Fuengirola, ett toppmodernt zoo, där man under år byggt upp ett område som så nära det går påminner om djurens naturliga habitat.

Stränder

Mijas Costa är ett perfekt resmål för en avslappnande semester. Du har både stranden och fantastiska faciliteter precis utanför dörren. Det är lätt att hoppa från badort till badort längs Costa-sträckan om du har en hyrbil, även om det också går att ta sig runt med både lokalbussen och tågen. Bergslandsorten Mijas har ingen egen strand, men det är endast 15 minuter att ta sig från en sträcka med gyllene sand i badorten Fuengirola. Semesterområdet har flera rustika restauranger, kallade Chiringuitos. Du hittar också en vacker promenad med barer och restauranger som leder hela vägen till en av Spaniens mest pittoreska hamnar, varifrån du kan åka på en kvällstur längs kusten.

Inramad av svajande palmer och ett klart, lugnt hav, är Playa de la Casa Mijas lätt att ankomma till med buss, och bjuder på många platser där du kan äta och dricka. Längre västerut är den livliga stranden Playa de Calahonda också en fantastisk strand med promenad, restauranger och barer, där du kan så sig ner med en god förfriskning.

Mat och dryck

Det finns barer, restauranger och chiringuitos i massvis på Mijas Costa. På grund av det stora antalet turister som besöker området, hittar du ett stort urval internationella menyer från hela världen. Traditionella tapasbarer ligger sida vid sida om indiska och italienska restauranger. vaknar du en morgon och vill äta en typisk brittisk frukost, kan du också hitta det. Kort sagt, är det ett idealt resmål för dig som reser i en grupp där många har olika smak. 

Nattliv

Mijas Costa är ett modernt semesterområde, där mycket har utvecklats under de senaste 20 årten. Det staden saknar i form av kultur och historiska byggnader tar den igen med infrastruktur som är designad till att ta emot många gäster. Det inkluderar ett stort urval barer, som betyder att nattlivet på denna kuststräkcka absolut inte saknar något. Om du vill uppleva en mer autentisk del av det andalusiska nattlivet, kan du besöka de närliggande semeterorterna Marbella, Fuengirola och Calahonda.

Aktiv semester

Om aktiviteterna vid havet och på de olika vattenlanden inte är nog, kan du i Mijas Costa också sysselsätta dig med bland annat go-kart, golf, paintball och bowling. Det finns också en stor nöjespark här, Tivoli World, där du kan spendera en hel dag om du så vill. Eller varför inte åka en tur med den spektakulära Teleferico-linbanan, som leder dig till toppen av Calamorro-bergen ner till Benalmadena-stranden, som bjuder på oförglömliga utsikter över Costa del Sol.

Kulturliv

En semester på Mijas Costa bjuder på ett urval av kulturellt intressanta utflyktsmål, som få andra platser i Europa kan matcha. Medan de lokala semesterområden Calahonda, Marbella, Benalmadena och Fuengirola bjuder på en renodlad solsemester, finner du lite längre bort dessutom de andalusiska kulturstäderna Sevilla, Granada och Malaga.

Malaga är den större stad som ligger närmast Mijas Costa, och i augusti är staden värd för Feria de Malaga, då stadens gator fylls med flamencodans, fäktning och självklart tapas och vin i mängder. Alhambra i Granda är också en stor upplevelse. Det 800 år gamla palatset och fästningen som dominerar stadens profil ligger på en backe med utsikt över den gama stadskärnan. Detta moriska byggnadsverk är en spektakulär syn och en möjlighet att uppleva ett praktexempel på den klassiska arabiska arkitektur, vars inflytande kan ses i hela regionen.

Väster om Mijas Costa utgör Sevilla den största staden i Andalusien och regionens huvudstad.  I Sevilla kan du utöver historiska sevärdheter se ett spektakulärt exempel på modern konst, Metropol Parasol, på torget La Encarnacion. Det är det största trämonumentet i världen som kostade över 100 miljoner Euro att bygga.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Mijas Costa