Resor till Mijas

Mijas, vackert belägen på en bergssluttning med spektakulär utsikt över kusten, bjuder på typisk spansk charm, med trevliga vitkalkade hus och ett litet - men bra - urval av barer, restauranger och caféer. Landsorten har bevarat sina trevliga traditioner (t.ex. åsne-taxi). Transporttiden från Malaga flygplats är cirka 30 minuter med bil.

Information och fakta

Stränder

Mijas ligger cirka 15 minuter från kusten, men du hittar i närliggande Fuengirola gott om fina stränder, med långa fina sträckor av sand, solsängar till uthyrning, duschar och livräddare på sommaren.

Nära marinan finns olika uthyrare av vattensportsaktiviteter, såsom segling, jetski och vindsurfing.

Om du vill ha några förfriskningar, ligger strandbarer, caféer och restauranger i närheten.

Vädret

Medan klimatet i Mijas är typiskt medelhavsklimat, är somrarna lite mildare då staden ligger nära bergen. I gengäld får du räkna med lite svalare vintrar, i jämförelse med kusten vid Costa del Sol. Temperaturerna når upp mot 28 grader i augusti.

Landskapet

Mijas ligger omgivet av backar, kullar och bergen Sierra Mijas, och bjuder på en fantastisk utsikt över Costa del Sol.

Aktiviteter

Den fantastiska naturen och det omkringliggande område, gör Mijas till ett populärt val bland vandrare. Precis bakom staden finns många stigar att utforska uppe i backarna och bergen. Mijas Park bjuder på botaniska trädgårdar, kyrkor och spektakulära utsiktspunkter över det omkringliggande området.

För dig som inte önskar promenera hela vägen till kusten för att svalkas av, finns en kommunal pool som är öppen till klockan 21 under sommaren. Utöver poolen, har komplexet en bar med förfriskningar.

Mat och dryck

Det finns ett gott urval av restauranger i Mijas - många restauranger och caféer serverar traditionerlla spanska rätter lagade med färska, lokala råvaror.

Nattlivet är lugnt, men det finns massor av barer där du kan njuta av en avslappnande kväll. För ett större urval av barer och restauranger, samt om du är intresserad av att gå ut på nattklubb, rekommenderas ett besök i Fuengirola.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Mijas