Lyxsemester till Andalusien

Åk på en lyxresa till Andalusien och njut av södra Spaniens alla färger, djupa dalar, vita bergslandsorter och Costa del Sols livliga kuststräcka. Och så har vi ju maten! Ingen lyxresa utan god mat, och matupplevelser finns det gott om i Andalusien - många små, lokala gömställen där man serverar spansk mat, kryddar din semester och skämmer bort dina smaklökar.

Spanien har hela 44 platser med på UNESCOs världsarvslista, och av dessa ligger hela sex stycken i Andalusien. Även om du inte tillhör den kulturella eliten bör du under alla omtändigheter överväga att besöka minst en av attraktionerna för det kan komma att bli en upplevelse för livet! Alhambra och Generalife-trädgården i Granada, Mezquitan i Cordoba eller grottmålningarna i Almeria är endast några av de sevärdheter du kan besöka i regionen.

Andalusien är perfekt för allt från cykelturer, vandringar och ridning, och framförallt inlandet vid Sierra Nevada bjuder på enastående möjligheter för aktiva utmaningar, precis som en vandringstur på den svindlande Caminito del Rey är en upplevelse för livet. Men naturligtvis finns det en aktivitet som kanske lockar både stora och små mest - så hoppa i badkläderna och dyk ner i poolen på ditt lyxhotell, eller ta dig ner till de kilometerlånga sandstränderna längs Medelhavet.

Bo på ett äkta lyxhotell i Andalusien

Ett lyxhotell i Andalusien skapar perfekta ramar runt en oförglömlig resa. Ett lyxhotell är inte bara ett topphotell hos Escapeaway, utan det är noga utvalt där vi bland annat tittat på läge, storlek, arkitektur och gästomdömen - alltid till konkurrenskraftiga priser. Det betyder att du kan åka på en lyxresa utan att ödelägga hela din reskassa, och samtidigt är resan flexibel eftersom du själv kan bestämma dina resdatum och reslängd.

Du kan åka på lyxsemester till Andalusien med Escapeaway från bland annat flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning, till Malagas Internationella Flygplats. Därefter går resan antingen i hyrd bil eller med lokal transport till ditt valda lyxhotell. Alternativt kan du flyga till Faro i Portugal och fortsätta resan därifrån i hyrbil, medan du upplever det vackra landskapet på egen hand.

>> Läs också om lyxresor till Mallorca
>> Läs mer om paketresor till Spanien

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Andalusien

Populära hotell i Andalusien

Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Marbella
  • Närmaste flygplats: 55 km
  • Avstånd till centrum: ca. 3.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Estepona
  • Närmaste flygplats: 92 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Granada
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste strand: ca. 55 km
  • Internet/Wi-Fi