Resor till Lanjaron

Lanjaron ligger på sluttningen av Cerro del Caballo i den södra delen av Sierra Nevada bergen precis halvvägs mellan Granada och Costa Tropical. Den lilla staden är utöver sitt vackra läge känd för sitt rena källvatten som både används i spa-bad och tappas på flaskor. Lanjaron är idealiskt för både familjer och par som gärna vill njuta av den friska luften och de fridfulla omgivningarna i bergen men som samtidigt vill ha både stränder och livliga städer inom rimligt avstånd.

Spa-ort med spektakulärt läge

Längs Avenida de la Alpujarra ligger många caféer och trottoarserveringar där du kan slå dig ner i plantanträdens skugga för att njuta av det lokala köket. Du kan till exempel inte resa till Lanjaron utan att smaka de lokala vinerna och den läckra Serrano-skinkan som naturligtvis ofta står med på menyerna. Du kan även se fram emot att gå på upptäckt i stadens små butiker med lokalt konsthantverk.

Packa gärna med ett par bra vandringsskor när du reser till Lanjaron. Du kan lätt tillbringa några timmar bara med att utforska själva staden där framför allt det gamla Hondillo-kvarteret inbjuder till långsamt flanerande. Här hittar du de smala, snirklande gatorna mellan vitkalkade hus som man vanligtvis förknippar med Andalusiens vita byar pueblo blancos. Du kommer märka att flera av de smala gränderna är täckta så att invånarna även på vinterns regndagar kan förflytta sig torrskodda från hus till hus. Har du ögonen på skaft kan du heller inte undgå att se de många fontänerna runt omkring i staden.

Även om Lanjaron ligger på en bergssluttning och därför har branta gator så är det på det hela taget en stad som inbjuder till promenader. I den västra änden nära stadens SPA kan det rekommenderas att gå en tur i Parque El Salado. Här håller man ofta små utomhuskonserter och här finns även en lekplats för de minsta. Följ gärna stigen längre in i parken som leder upp till Castillo de Lanjarón. Från denna gamla medeltida borgruin har du en storslagen utsikt över dalen.

Tycker du om aktiva upplevelser är det naturligtvis även som gjort för att använda Lanjaron som bas för längre utflykter upp i Sierra Nevada bergen. Skulle du känna för en avkopplande dag vid vattnet så ligger stränderna vid Costa Tropical inom räckhåll. Du bör dessutom på en resa till Lanjaron avsätta en dag till att besöka Granada för att utforska de många kulturskatterna där.

Boka din resa till Lanjaron i dag

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi har handplockat i Lanjaron till vårt program. Med oss kan du resa i precis det antal dagar som du själv vill. Du kan dessutom lätt boka flygbiljetter till någon av de närliggande flygplatserna, i detta fall vid Malaga. 

När du köper en paketresa med hotell och flyg (plus eventuell hyrbil) är du alltid täckt av resegarantin. Du är även välkommen att själv arrangera transporten och "bara" boka själva vistelsen hos oss. I de flesta fall kan du välja att boka med gratis avbeställning av vistelsen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Lanjaron