Resor till La Viñuela

La Viñuela ligger bland låga berg omkring 16 kilometer från Torre del Mar på den östra delen av Costa del Sol. Ursprungligen bestod La Viñuela bara av några få hus och däribland en enda taverna, Venta La Viña, där trötta resenärer kunde stanna till och samla krafter inför den vidare färden upp i inlandet eller ner mot kusten.

Med tiden uppstod här en riktig liten stad som på 1700-talet var stor nog att få sin första borgmästare. I dag har La Viñuela fortfarande bara omkring 2 000 invånare och har bevarat sin ursprungliga, lite sömniga landsortsstämning som är så perfekt för en avstressande resa. Här lite tillbakadraget från den mer turistiga kusten faller du lätt in i den lokala lite långsamma dagsrytmen och glömmer snabbt allt om den hektiska vardagen där hemma.

Nära en stor sjö

Får du någon dag lust att njuta på stranden kan du på under 20 minuter köra ner till kusten där det väntar dig långa, breda sandstränder. Skulle du bara känna för ett uppfriskande dopp har du fördelen av att La Viñuela bara ligger "ett stenkast" från en stor sjö. Sjön som har bildats genom en uppdämning av floden är en viktig vattenreservoar för området, den är emellertid även ett populärt utflyktsmål tack vare de många möjligheterna som finns här för att syssla med olika typer av vattensport. Du kan till exempel paddla kanot eller kajak på sjön.

Reser du till La Viñuela med ambitioner om en aktiv semester så finns det även gott om möjligheter för detta uppe på land. Det kan till exempel varmt rekommenderas att packa en picknick och cykla en tur runt sjön på den bilfria grusvägen. Det finns massor av ställen med utplacerade bord där du kan ta en paus i natursköna omgivningar. Området runt den lilla staden bjuder även på rikliga vandringsmöjligheter. För de ambitiösa kanske toppen av det närliggande La Maroma lockar men det finns även många mindre krävande vandringsleder och stigar omkring La Viñuela.

Det finns några enstaka matställen i La Viñuela - bland annat den gamla ursprungliga tavernan - och så finns det en minimarket. Vill du ha ytterligare valmöjligheter så är det inte långt ner till Vélez-Málaga och Torre del Mar där det utöver matställen finns ett rikt affärsliv.

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av våra handplockade hotell som du hittar i vårt program för resor till La Viñuela.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i La Viñuela

Vad tycker gästerna om i La Viñuela?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner