Resor till La Herradura

La Herradura ligger vid en bukt på det som på senare år har blivit känt som Costa Tropical. Namnet syftar på det soliga, milda klimatet som både gör området perfekt för fruktodling och inte minst för avkoppling på den långa stranden vid det azurblåa Medelhavet. I jämförelse med Costa del Sol rakt väster ut är La Herradura och Costa Tropical trots allt fortfarande lite förbisedda som resmål.

Den 2 kilometer långa stranden vid La Herradura som ligger mellan två klipputsprång är annars bilden av det som många av oss längtar efter i semestertider. Här kan du slå dig ner för att bara låta den varma medelhavssolen lysa på dig och för att njuta av sköna bad i det härliga vattnet. Många som reser till La Herradura kommer dessutom för att syssla med olika former av vattensport, framför allt segling och dykning. Utöver själva huvudstranden finns det flera minder, idylliska stränder i närheten där du kan njuta av det kristallklara havet.

Själva La Herradura som ligger i den östra änden av bukten är en typisk andalusisk liten stad med vitkalkade hus på en backsluttning. Närmast vattnet och stranden är staden mer modern och här nere finns det fina faciliteter med affärer, barer och restauranger. Allra längst ner mot stranden går en sagolik strandpromenad som inbjuder till promenader längs bukten före middagen eller för att se solen gå ner. En kort biltur öster ut ligger den större grannstaden Almuñecar med ännu fler matställen och familjevänliga attraktioner.

Havet omkring La Herradura är ett skyddat område för att bevara djur- och växtlivet i vattnet till stor glädje för alla dykare. På havets botten ligger dessutom resterna av 25 spanska galeoner som sjönk här under en våldsam storm 1562. Det finns många lokala dykföretag som erbjuder uthyrning av dykutrustning och guidade dykturer. En resa till La Herradura bjuder även på naturupplevelser på land. Staden som ligger på gränsen till Maro Cerro Gordo Naturreservatet som i dag är ett av de bästa exemplen på ostörd kustnatur i Andalusien. Här lever till exempel ett stort bestånd av den iberiska stenbocken. På den högsta punkten i parken står ett av de vakttorn, Torre de Cerro Gordo, som på sin tid var viktiga för kustens försvar.

Boka din resa till La Herradura online

Det finns ett brett urval av hotell och semesterbostäder i La Herradura. Vi har handplockat de bästa och samlat dem i vår sökmotor som du hittar här på sidan. Använd sökmotorn för att boka din resa om du vill vara säker på att få de bästa förutsättningarna för en lyckad resa till denna charmiga kuststad. I sökmotorn kan du samtidigt boka din flygresa till exempel till Malaga flygplats som ligger omkring en timmes körning väster om La Herradura.

När du köper en paketresa med både flyg och hotell (plus eventuell hyrbil) hos Escapeaway är du täckt av resegarantin. Det står dig naturligtvis fritt att "bara" köpa vistelsen hos oss och själv arrangera din resa. I de flesta fall kan du då själv välja om du vill ha gratis avbokning av din vistelse.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i La Herradura

Vad tycker gästerna om i La Herradura?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner