Resor till Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera ligger i västra Andalusien mellan Costa de la Luz och Sierra de Cádiz bergen. Det är bara regionens femte största stad men här finns ändå mycket att se och uppleva. Har du rest till södra Spanien tidigare så vet du att det finns massor av möjligheter att krydda semestern med spännande gastronomiska upplevelser. Jerez de la Frontera är inget undantag, denna eleganta stad är nämligen känd för sin sherry- och brandyproduktion som du kan stifta närmare bekantskap med på stadens klassiska bodegor.

Sherry, flamenco och mycket annat

Utöver de goda vinerna reser många till Jerez de la Frontera för att uppleva de imponerande dressyruppvisningarna med vita andalusiska hästar på stadens ridskola, Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, samt inte minst flamencodansen och musiken som enligt lokalbefolkningen har sitt ursprung just här i stadens fattiga kvarter.

Är Jerez de la Frontera målet för din resa och inte bara en utflykt där du besöker staden några timmar så finns det mycket mer att uppleva än de tre nämnda huvudattraktionerna. Med mer tid till att fördjupa dig i staden kan du i lugn och ro njuta av en kopp kaffe eller läcker tapas på något av de traditionsrika caféerna, gå på upptäckt bland stånden på matmarknaden, se ett teaterstycke eller bara flanera runt på den gamla stadens smala gator med sina många butiker.

Liksom i resten av södra Spanien har Jerez de la Frontera ett underbart soligt klimat med över 3 200 soltimmar om året vilket är i princip dubbelt så många som vi upplever på våra breddgrader. På grund av placeringen en bit in i landet är inflytandet från havet inte så påtagligt och därför har staden ett lite mer inlandsaktigt klimat med korta, milda vintrar och långa, varma somrar. Mitt i sommaren under juli och augusti blir det därför ofta ganska hett inne i staden medan den mesta nederbörden faller från oktober till januari. Jerez de la Frontera är trots sina säsongsskillnader ett resmål du kan besöka året runt.

Framför allt våren och sensommaren är perfekta årstider för en resa till Jerez de la Frontera om du vill använda din semester till sightseeing. Nästan oberoende av tidpunkten för din resa kommer det finnas olika kulturarrangemang i staden. Varje år i slutet av september firas vinskörden bland annat med Fiestas de la Vendimia, medan du i maj kan uppleva den traditionsrika Feria del Caballo med eleganta hästparader.

Utflykter

Mitt på sommaren är det som gjort för att kombinera upplevelser inne i staden med utflykter till de breda sandstränderna på den närliggande Costa de la Luz. På det hela taget kan det rekommenderas att använda Jerez de la Frontera som utgångspunkt för utflykter. Här ifrån kan du besöka några av Andalusiens berömda pueblos blancos (vita städer) som till exempel den vackert belägna Arcos de la Frontera en halvtimmes körning västerut, liksom både kuststaden Cadiz och regionhuvudstaden Sevilla ligger inom din räckvidd.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Jerez de la Frontera