Resor till Islantilla

Islantilla är en modernare semesterort med två inköpscentrum, en rad barer och restauranger samt en golfklubb som sägs vara en av de vackraste i regionen.

Därtill kommer, att Islantilla ligger vid en lång gyllene sandstrand, med gångbroar omgivna av palmträd. Ortens golfbana ligger med utsikt över havet, och du har generellt en bra utgångspunkt för att njuta av en aktiv semeter i natursköna omgivningar.

Stränder

En lång sandstrand stäcker sig längs ortens kuststräcka och längre än så. Det bakomliggande landskapet är allsidigt och längs större delen av sträckan finns en strandpromenad med gångbroar ner till sanden. Stranden fortsätter in till La Antilla, där villor ligger nere vid vattnet.

Aktiviteter

Går du cirka 4 kilometer österut längs stranden, mot El Rompido, når du den sandiga landtungan kallad La Flecha. Härifrån kan du åka båt eller färja över till El Rompido marina, eller om du hellre fortsätter ut längs tungan, korsa till Nuevo Portil.

Det finns goda möjligheter för att kasta sig över aktiviteter som segling, fiske, vindsurfing, dykning, vandring, fågelskådning och ridning.

Restauranger och inköp

Resorten har två inköpscentrum, varav det ena ligger vid golfbanan och bjuder på en supermarknad, butiker, barer och restauranger.

I den närliggande staden La Antilla hittar du ännu fler butiker och caféer, framförallt längs den färgsprakande gågatan Avenida Castilla, samt strandbarer och tapasbarer.

Närliggande attraktioner

Islantilla ligger mellan semesterstäderna El Rompido och Isla Cristina, som båda har en marina, golfbanor och ett litet inköpscenter. Lite längre bort, i El Portil, hittar du rutschkanor och pooler i Aquopolis Cartaya Water Park - ett perfekt utflyktsmål för en rolig dag med hela familjen.

Staden Huelva, som ligger cirka 40 minuters bilfärd bort, ligger flankerad av två floder och har historiska band till Columbus. Fortsätter du lite längre kan du besöka Donana Nationalpark, där du på en guidad turi har goda chanser att se hjortar, vildsvin, vilda hästar och otaliga flyttfåglar.

Ayamontes charamiga gamla stadsdel ligger cirka 25 minuter bort. Staden har en vacker hamn, och ligger vid Portugals gräns. Vi kan också rekommendra att uppleva de pittoreska gatorna i den berömda pilgrimsstaden El Rocio, som ligger en 70 minuters bilfärd bort, i utkanten av Donana Nationalprk. Det spektakulära landskapet och museet för Rio Tinto-minerna ligger cirka en halvtimmes bilfärd bort, vilket också gäller den vackra gamla storstaden Sevilla.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Islantilla