Hotell i Andalusien

Vi på Escapeaway har rest kors och tvärs över Andalusien för att hitta de hotell som uppfyller våra krav för att vara en äkta hideaway. Ett hideaway är en tillflyktsort, ett smultronställe, en oas där du i lugn och ro kan njuta av din semester långt borta från massturismens sorl. Om du har lust gör du härifrån utflykter till de mer populära turistattraktionerna. Du kan naturligtvis också välja att stanna kvar i det område där ditt hotell är och istället utforska de mer okända delarna av den underbara, södra spanska regionen.

Vi lägger bland annat stor vikt vid att våra hotell i Andalusien har en genuin charm och äkthet eller omges av ett speciellt lugn. Vi söker ofta mindre hotell med relativt få rum. På alla våra hotell ska det finnas pool och mysiga sällskapsytor där man kan umgås. Vi är också alltid på jakt efter familjeägda hotell, då dessa oftast har en mer personlig och familjär atmosfär, och hotell som är väl förankrade på orten. Hotell omgärdade av god historia eller en spännande ägare står också högt på vår lista. Men det viktigaste av allt är att alla våra hotell i Andalusien är hotell som vi själva vill återvända till om vi vore gäster. Kort sagt, för att handplockas av oss måste hotellen erbjuda något utöver det som standardhotellen erbjuder.

Alla våra hotell kan bokas online till konkurrenskraftiga priser.

Här ser du alla våra resor till Andalusien inklusive alla våra hotell i Andalusien.

Kort information om Andalusien

Andalusien är en given del av Spanien att leta efter hideaways på. Regionen i sig är ett slags hideaway - avskild och avlägsen i jämförelse med den europeiska kontinentens stora centrala metropoler och den yttersta halvan av den östra delen av den iberiska halvön.

Den geografiska och politiska isoleringen har lett till regionens stora ekonomiska problem, liksom många andra europeiska ytterområden idag. Samtidigt har detta inneburit att regionen bevarat sin kultur, historia och den speciella atmosfär med en intensitet och stolthet som inte finns någon annanstans i Spanien.

Här kan du fortfarande höra flamencomusik kommen rakt från hjärtat; äldre herrar som tillbringar hela dagen med att flanera på stadens torg; och äkta tapaskultur när den är som bäst. Här besöker människorna fortfarande kyrkan, går på tjurfäktning samtidigt som de talar om den tid då allt var så mycket bättre och säkrare - även om det inte var det.

Andalusien är kort och gott - på gott och ont - det gamla Spanien. Som semesterresenär har du goda möjligheter att uppleva det bästa av denna färgstarka, dramatiska och otroligt skiftande region. Den erbjuder allt som själ och hjärtat kan tänkas vill ha under semestern: underbar natur, fantastisk mat, fascinerande historia och kultur, vackra städer och fantastiska hotell.

Andra resmål och hotell i Spanien

Om du redan beslutat dig för att resa till Spanien men ännu inte bestämt vart kan du här läsa om andra resmål i Spanien där du hittar ett spännande urval av våra hideawayshotell. Vi har bland annat handplockade hotell på Mallorca och Gran Canaria. Tänk på att du alltid är välkommen att beställa ett skräddarsytt semesterförslag med hotell. Klicka på länken nedan och du erhåller ett kostnadsfritt semesterförslag till din semester.

>> Läs mer om hotell

Karta över Andalusien

Populära hotell i Andalusien

Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Torremolinos
8,6
Mycket bra
719 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Estepona
9,0
Fantastiskt
771 omdömen
  • Närmaste flygplats: 75 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Benahavis
  • Närmaste flygplats: 72 km
  • Närmaste strand: ca. 9.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)