Resor till Guadalmina

Guadalmina är ett litet strandområde, som ligger endas tio minuter från Marbellas hamn, Puerto Banus, samt den närliggande staden Estepona. Guadalmina betraktas av många som Costa del Sols golfparadis, med dess 36-hålsbana och fina läge endast en kort körtur från tre andra golfbanor: El Paraiso, Atalaya Golf och Monte Mayor. 

Om du inte är golf-intresserad, kan du istället slå dig ner i en solstol, och sola och bada vid stranden vid det härliga Medelhavet. Vattnet är rent, det är massor av sol, och det finns ett brett urval vattensportsaktiviteter.

Vädret

Guadalmina har samma soliga Medelhavsklimat, som resten av Andalusien, med temperaturer som når upp över 30 grader om sommaren. På grund av det milda kustklimatet där det aldrig blir extremt varmt eller extremt kallt, är Guadalmina ideal till en vintersemeter, om du gärna vill komma bort från den kalla och blöta svenska vintern.

Landskap

Mycket av området landskap är övervägande platt, endast avbrytet av rullande kullar som lutar ner mot det kristallklara vattnet på stranden. 

Det finns en rad vandringsleder och stigar, som slingrar sig genom dessa kullar, och bjuder på en enastående utsitk över det vackra omkringliggande landskapet.

Aktiviteter

Medan Guadalmina har många av de kvaliteter som man förväntar sig när man reser till Costa del Sol - massor av strand, hav, sol och värme - så är den primära attraktionen för väldigt många i Guadalmina, de fina golfbanorna.

Golfspelare, både amatörer och professionella, reser från hela Europa, för att testa sin swing på områdets alla banor. Då väderförhållandena är bra året om, är det inte svårt att förstå varför.

Nattlivet

Guadalmina besöks av både lokala och turister, då den har många bra barer och restauranger som ligger nära hotellen. Men om du vill festa till det en kväll, bör du pka in till närliggande Marbella eller Puerto Banus då atmosfären i Guadalmina generellt är lite lugnare.

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Guadalmina