Resor till Frigiliana

Frigiliana är ett unikt resmål, vars läge är dess starkaste säljargument. Denna andalusiska landsort ligger nämligen omgivet av ett fantastiskt landskap uppe i bergen och det är därför den perfekta platsen för stadsfolk som söker efter en semester i frisk bergsluft. Frigiliana ger dig dessuom den autentiska smaken av Spanien utan att du står helt strandad i bergen, då den fortfarande ligger inom räckvidd från andra städer och inte minst från stränderna nere vid kusten. Landsorten är full av vackra kullerstensgator och vitkalkade, charmiga hus. Om du drömmer om ett avsides semestermål i bergen, är detta det perfekta valet till en romantisk semester. Det är dock också en fantastisk destination för familjer med mycket som är intressant för alla åldrar.

Information och fakta

Stränder

Frigiliana ligger vackert placerat uppe i de spanska bergen, men fortfarande inte långt bort från händelsernas centrum. Det krävs därför inte alltför stor planering eller dagslånga vandringar för att nå fram hit. Landsorten ligger faktiskt överraskande nära stränderna på populära Costa del Sol. Om du är på festhumör, och har lust till en kväll med cocktails, är Playa de Burriana vid Nerja helt rätt ställe att åka till, med flera strandbarer. Om du vill ha en lite mer avslappnande kväll, är den vackra och lite mer intima stranden El Salon kanske helt rätt val.

Sevärdheter

Något av det bästa med att spendera semestern i Frigiliana, är att du varje dag kan upleva något nytt på grund av det fantastiska läget. Du kan spendera dagarna med att vandra i bergen eller utforska sevärdheterna. Efter en dag med äventyr, bör du skämma bort dig själv med ett glas god sangria, på en av de lokala autentiska spanska tavernorna. Om du istället föredrar stadsupplevelser, kommer kanske en tur till Greneda, som är berömd för sin fantastiska medeltida arkitektur, eller Sevilla, födelseplastsen för flamencodansen,vara helt rätt.

Om du villuppleva något helt annorluda, har du till och med möjlighet att besöka Gibraltar eller fantastiska Marocko. 

Är du lite av en nattuggla, kommer det glädja dig att den närliggande resorten Burriana, har massor av strandbarer, där det kan festas hela natten lång. På dagen finns det också massor av vattensportaktiviteter och spel att kasta sig över, vilket för det till en familjefavorit. Önskar du att njuta av en picknick på stranden med familjen, är Calahonda ett fantastiskt strandmål.

En sak är säker, Frigiliana är en chans att få en autentisk spansk upplevelse, som du kommer att komma ihåg lång tid framöver. Sol, hav, sangria väntar på dig.

Aktiviteter

Gå en promenad på stadens alla snirkliga, kullerstensgator och utforska de små butikerna och allt annat denna landsort erbjuder. Vandrare och naturälskare kan njuta av alla de stigar som leder genom bergen och tallskogarna i närheten. Om du inte önskar att ta dig runt till fots, kan du också hyra mountainbikar, vilket liksom ridturer också är ett fantastiskt sätt att se alla sevärdheter på.

På den veckovis återkommande marknaden som är full av bodar, hittar du ett brett urval av alla från frukt och grönt till hantverk, väskor och kläder.

Mat och dryck

Det finns åtskilliga goda, traditionella restauranger i landsorten, några ligger lite gömda på kullerstensgtorna, men är ofta värda att besöka. Landsorten har också många barer, där du kan njuta av en lugn drink och slappna av. För att få ett större urval av restauranger och en mer livlig atmosfär, kan du åka till den närliggande semesterstaden Nerja, som bjuder på ett varierat urval av restauranger och ett pulserande nattliv med många barer och nattklubbar.

Så här hittar du en resa till Frigiliana

Med Escapeaway kan du resa till Frigiliana från flygplatserna i Sverige och Danmark, antingen direkt eller med en mellanlandning, till flygplatsen i Malaga. Vi söker efter flygbiljetter med reguljärflyg till nätets lägsta priser, packar ihop dem med en av våra utvalda hotell i Frigiliana och ger dig möjlighet att välja till en hyrbil om du vill det - allt i en paketresa som säkras av resegaranti.

>> Läs mer om våra unika resor till Spanien
>> Åk på lyxres till Spanien med Escapeaway

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Andra länkar

Hotell i Frigiliana

Vad tycker gästerna om i Frigiliana?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 31 recensioner