Familjesemester i Andalusien

Åk på familjesemester till Andalusien med Escapeaway - Spaniens sydligaste region, som bjuder på sol, strand, vackra städer, och dramatiska berg. Här hittar du både bandvänliga hotell med fokus på vatten och lek, och spännande resorts med enkel tillgång till den härliga naturen, där ni kan vara aktiva och njuta av landskapet. En typisk familjesemeter i Andalusien tar utgångspunkt i kusten, för inget annat kan skapa så härliga ramar runt en familjesemester som det blida Medelhavet.

Andalusiens mest kända och familjevänliga område är Costa del Sol - Solkusten - som sträcker sig från storstaden Malaga och västerut mot Estepona, och nästan hela vägen till Gibraltar, som är ett perfekt utflyktsmål där stora och små kan roa sig med att betrakta de lokala berber-aporna - Europas enda vilda apor - och titta över till Afrika på den andra sidan sundet. Riktigt många områden på den andalusiska kusten har dessutom livräddare, så du kan trygt låta dina barn leka vid och i vattnet, medan du själv solar och tar det lugnt.

Många semesterresorts hat ett stort utbud aktivitetsmöjligheter för alla åldrar, men om du har hittat en semesterbostad där det inte finns så många faciliteter, hittar du i gengäld massor av flyers och informationsblad som berättar var du kan uppleva allt från vattenskidor och fallskärmshoppning till lugna ridturer i bergen.

Familjesemester i hyrbil

Kusten och stranden är det stora dragplåstret i Andalusien, men det kan ändå rekommenderas att hyra en bil och köra en tur runt till några av de vackra städerna i Andalusien. Granada, Sevilla och Cordoba är enastående ställen att besöka, och de bjuder på massor av upplevelser, oavsett om det är familjens shoppingmästare eller de historieintresserade som ska tillgodoses. Bergskedjan Sierra Nevada bjuder på höga toppar som har snö långt in i den annars mycket varma sommaren.

En familjesemester i Andalusien betyder också, att ni har möjlighet att smaka på den traditionella andalusiska maten. Missa inte den grillande fisken eller att äta en paella på stranden, och se till att prova många olika tapas, där varje familjemedlem kan välja sin favorit.

Så, oavsett vad ni tycker om: vattenland, berg, action, vandringar eller små, mysiga bergsbyar, levererar Andalusien alltid! Vi ser fram emot att planera er nästa familjesemester i Andalusien, med utgångspunkt i utvalda och handplockade hotell med stil och charm. Bo på samma plats under hela semestern, eller byta mellan flera hotell. Hos Escapeaway får du en flexibel resa där du reser med reguljärflyg och med valfri reslängd.

>> Läs mer om familjesemestrar i Spanien

 

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Andalusien

Populära hotell i Andalusien

Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Torremolinos
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Fuengirola
  • Närmaste flygplats: 25 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Marbella
  • Närmaste flygplats: 65 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)