Resor till Estepona

En semester i Estepona, är en semester i hjärtat av Costa del Sol, med dess varma väder och berömda strandliv. Och i tillägg till regionens populära kuststräcka, kommer du här också har möjlighet att uppleva en helt igenom betagande spansk charm. Costa del Sol-regionen har blivit synonym med sommarsemestrar vid havet, men även om många av badorterna i denna del av landet uppstått i modern tid, kan du fortfarande uppleva massor av traditioner och intressant historia under din semester i Estepona.

Esteponas vackra och historiska centrum, bjuder till exempel på något av det mest autentiska och karaktärsfulla man kan uppleva i området. Kombinera denna vackra spanska del med de härliga stränderna, den livliga marinan, en fantastisk kulinarisk scene och massor av andra äventyr i området, och du har ett säkert recept på en oförglömlig semester i Spanien.

Res till Andalusien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Costa del Sol och erbjuder ett program av noga utvalda hotell och semesterbostäder i området runt Estepona.

Information och fakta

Här nedan har vi samlat en del fakta och information om Estepona. Du kan bland annat läsa om stadens geografi, befolkning, klimat och om transportmöjligheter, och använda detta som inspiration inför din resa. Om du vill få fler tips och råd inför din semester, rekommenderar vi dig att besöka vår blogg om resor där du hittar spännande artiklar om alla våra resmål.

Sevärdheter

Det historiska centret i Estepona är en labyrint av kullerstensgator, omgivna av traditionella hus, kyrkor och imponerande monument. En promenad i dessa idylliska omgivningar, kan absolut bli en av de mest minnesvärda upplevelserna på din semester.

Du bör i alla fall ta vägen förbi imponerande Plaza de las Flores, som utan tvekan är stadens hjärta. Platsen är full av livliga barer och förförande restauraner, som är perfekta till ett eftermiddagssnack eller en drink på kvällen.

Om du bor i den gamla stadsdelen, befinner du dig i knutpunkten för restauranger och barer, samt nära shoppingmöjligheter. Området är således rikt på specialbutiker och färgglada boutiquer, so alla erbjuder intressana varor till överkomliga priser.

Costa del Sol är också känd som en lekplats för golfentusiaster, och runt Estepona hittar du fantastiska möjligheter om du har tagit med dig klubborna på semestern. El Paraiso, Atalaya och Valle Romano är bland de mest natursköna och välrenommerade klubbarna i omedelbar närhet.

Stränder

Regionen är berömd för sin fantastiska kustlinje, och du kommer att förstå varför så snart du besöker stranden under en semester i Estepoma. Det är en populär plats för familjer, som håler semester mellan juni och september, och önskar slappna av i solen; eller för par som vill åka på en romantisk semester under vinterns sol. Stranden Del Cristo, är en av de bästa och passar bra till små barn.

Om du beger dig längre norrut längs kusten, kommer du att upptäcka ännu fler fantastiska stränder och spännande familjeattraktioner. Närliggande Marbella har t.ex. några fantastiska stränder och bjuder på massor av vattensportaktiviteter för dig som inte bara vill slappna av på stranden. Åker du till Torremolinos, kommer du kunna njuta av långa bitar med sand, och ett av landets bästa vattenländer - en bra dagsutflyktsmöjlighet för familjer.

Mat och dryck

Estepona är inte bra känd för att ha ett livligt nattliv, i motsats till några av de fest-hotspots du hittar längs Costa del Sol. Men även utan en massa nattklubbar, kan du njuta av en trevlig kväll i stan, med ett brett urval av avslappnade barer och restauranger.

Restaurangernas menyer lägger ofta stor vikt på lokalt fångad fisk och skaldjur, liksom du kan hitta massor av spanska rätter samt andra medelhavsrätter på menyerna, däribland italienska och franska. Många restauranger har utomhusterrasser, så att du kan äta al fresco i den ljumna kvällsvärmen.

De flesta restauranger ligger nära havet, antingen längs strandpromenaden vid vattnet eller längs Calle Real. Det finns en rad små torg bredvid Calle Real, där du hittar många restauranger och barer att utforska.

Nattliv

Det finns två huvudområden att besöka, om du vill ha en natt på stan - stadens centrum och hamnen.

I båda av dessa områden hittar du ett brett urval av platser att få en drink på, eller en bit mat efter mörkrets inbrott. Längs strandpromenaden hittar du alla de fiskrätter du kan önska dig på barerna och restauranerna som tar emot nyfångad fisk dagligen från områdets fiskare.

Om du vill hitta de allra bästa platserna att äta och dricka på kvällen, kan vi dock rekommendera att du söker dig mot de lite översedda sidogatorna. Om du går till Plaza de las Flores hittar du också ett brett urval av barer och restauranger, där du kan njuta av en kväll med en drink eller två under den öppna himlen.

Aktiv semester

Avslappning gar hög prioritet för de flesta som håller semester i Estepona, men det innebär inte, att här inte finns möjlighet för mer aktiva äventyr, om du önskar så.

Det finns massor av aktiviteter att göra, om du vill känna av pulsen, till exempel på en tur genom de mer gröna delarna av Esepona. Utforska landskapen på vandringsleder, till häst eller på cykel, och njut samtidigt av de spektakulära utsikterna.

Havet är likaså rikt på möjligheter. Här kan du åka på en dyktyr med en erfaren instruktör, som visar dig runt i en helt ny värld under ytan. Ovanpå ytan, kan du istället testa på att surfa.

Om du har lust till ännu mer action, kan du kasta dig ut i kamper på Esteponas egen paintballbana.

Kultur

Estepoas hamn var också centrum för livet här, innan staden blev en populära semesterdestination. Vill du omges av liv och rörelse, är detta därför en bra plats att slå sig ner på. Det är också i den gamla stadsdelen som du kan utforska de trevliga caféerna medan du betraktar livet och folket runt omkring dig.

Vill du uppleva Estepoas kulturliv, kan du se en flamenco-show, t.ex. på Flamenco Center Patio de Esteponia, som erbjuder den bästa flamencosången och dansen i stan.

Tjurfäktningsarenan med dess fyra museum kan också ge dig en inblick i Esteponas kulturhistoria och är värd ett besök, också för dig som inte är ett fan av själva sporten.

Tar du en promenad längs kusten, kan du se de sju gamla vakttornen runt Estepona, som på sin tid var en del av kustens försvar. Det finns också ett gammalt klocktorn i stadens centrum, kallat Torre Reloj, som du kan besöka på en guidad tur. 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Estepona

Populära hotell i Estepona

Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Estepona
8,8
Mycket bra
1740 omdömen
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Estepona
9,3
Fantastiskt
242 omdömen
  • Närmaste flygplats: 69 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Södra Spanien, Andalusien, Estepona
9,8
Fantastiskt
440 omdömen
  • Närmaste flygplats: 92 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)