Resor till Calahonda

Calahonda ligger i södra Spanien på Costa Del Sol sträckan mellan Marbella och Mijas, som vardera bara ligger på 10 minuters köravstånd. Staden uppskattas av familjer då här finns något för alla smaker. Boka din resa till Calahonda med Escapeaway i dag!

Calahonda, som ligger mellan Mijas Costa och Marbella på evigt populära Costa del Sol är ett populärt turistområde som erbjuder ett brett utbud av semesterbostäder, lägenheter och hotell. Det är ett populärt semestermål för par, grupper och familjer, som önskar sig en avslappnande semester i solen. Calahonda är dessutom en modern resort och har alla nödvändiga faciliteter för att få en vällyckad semester, däribland ett urval av barer, caféer och restauranger. Här finns också orörda stränder och bra golfbanor i närheten.

På Escapeaway är vi specialister på resor till regionen Andalusien, och inte minst till solkusten. I området runt Calahonda erbjuder vi ett urval av noga utvalda hotell och semesterbostäder. Du kan boka din resa till Calahonda som en paketresa inklusive hyrbil eller transfer och naturligtvis flygresa och hotellvistelse. Vill du hellre själv arrangera din resa till Mallorca så kan du självklart nöja dig med att boka ditt hotell genom Escapeaway.

Välkommen till Costa del Sol.

Information och fakta

Här nedan har jag sammanställt lite information och fakta till dig som ska besöka Calahonda på din semester. Ska du resa till Mallorca kan du även, som alltid, hitta inspiration på vår blogg med restips. På bloggen skriver vi om våra personliga erfarenheter från resor till Solkusten och du kan bland annat läsa om ämnen som vädret när du reser till Calahonda, om den spännande naturen och de många härliga stränderna i området, läs om den lokala maten och kulturlivet, få tips på utflykter och sevärdheter och mycket annat...

Stränder

Calahonda har en härlig sandstrand med ett lugnt, långgrunt vatten, idealt för snorkling och dykning. Det finns många caféer och restauranger i närheten, som är perfekta för en lunch och förfriskningar under löpet av dagen. Längs med stranden löper en populär boardwalk - La Cala Boardwalk - som kan användas både för löpturer, promenader, till och med cykelturer även om man måste se sig för. Boardwalken är 6 kilometer lång och slutar vid den fina Cabopinostranden, men den utgör faktiskt en del av den 163 kilometer långa leden Senda Litoral De Malaga som sträcker sig från Nerja till Manilva.

Aktiviteter

Den utan tvekan största attraktionen i Calahonda är stranden, men om du kan slita dig loss från denna har du också möjlighet att utöva en del olika sporter, t.ex. golf och tennis. Det ligger en handfull helt suveräna golfbanor inom 15 minuters köravstånd.

Det härliga, soliga vädret gör aktiviteter som tennis, golf, ridning och olika former av vattensport till populära tidsfördriv, på samma sätt är det som gjort för utflykter till bland annat Ronda, Marbella och till och med Gibraltar.

Mat och dryck

Semesterområdet har ett brett urval av restauranger, som har något för var och ens smak och budget, med lokala traditionella rätter, samt allt gott från det internationella köket på menyn. Området som är känd som "The Strip", har många barer, cocktailbarer och klubbar, som bjuder på en god festatmosfär.

Närliggande attraktioner

Från resorten har du enkel tillgång till de omkringliggande semesterorterna. Vattenlandet utanför Fuengirola är det största på Costa del Sol, och lockar med pooler, vattenrutschkanor och massor av kul för hela familjen.

Boka din resa till Calahonda

Med Escapeaway kan du använda dig av den intelligenta sökmotorn för att lätt boka en säker och smidig resa till Calahonda. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till flygplatsen i Malaga eller med mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och sätter samman dem med våra utvalda hotell i Calahonda samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs även om resor till Benalmadena
>> Läs även om sista minuten och restresor till Costa del Sol

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Calahonda