Bilhyra i Andalusien

Andalusien bjuder på en värld av spännande sevärdheter, idylliska Pueblos Blancis och vacker natur. När du reser med Escapeaway till denna vackra region, är en hyrbil därför din möjlighet för att enkelt fylla dagarna med spännande upplevelser på kortare och längre utflykter. En semester med bilhyra i Andalusien ger dig dessutom chasen för att utforska regionen helt i ditt eget tempo, och för att få fler unika upplevelser. Vi har gjort det enkelt för dig att hitta den billigaste hyrbilen till din resa i Andalusien med Escapeaway. I sökmaskinens andra steg ger vi dig möjligheten att välja till den typ av hyrbil som bäst uppfyller dina behov, och det från en rad erkända uthyrningsbolag. Alla hyrbilspriser du ser i sökmaskinens översikt inkluderar fria kilometer och lagpliktiga försäkringar med mindre att annat framgår av hyresvillkoren. Här nedan hittar du goda tips och råd till en semester med hyrbil i Andalusien.

Flygplatser

De flesta som reser till Andalusien väljer att flyga till Malaga flygplats. Men du kan också välja att flyga till flygplatsen i Sevilla och alternativt till Faro i Portugal, vilket är ett perfekt val, om du ska bo i den västra delen av Andalusien. Önskar du att hämta ut din hyrbil på ett annat ställe än på flygplatsen, kan du via nedanstående länk söka priser på många andra uthyrningsplatser i Andalusien. Utnyttja eventuellt möjligheten att beställa avhämtning av hyrbilen på en flygplats, och lämna den på en annan, om du t.ex. ska på en bilrundresa.

Malaga flygplats

En stor del av våra Andalusien-resenärer väljer att flyga till Malaga flygplats, vilket delvis beror på att det årligen avgår många direkta, dagliga flyg hit, från de olika skandinaviska flygplatserna. Malaga flygplats, som har koden AGP i sökmaskinen, ligger cirka 8 km sydväst om Malaga stad, med goda vägförbindelser till resten av regionen. Flygplatsens historia går tillbaka till 1919, som platsen där Spaniens första flygbolag grundades. Bland alla flygbolag som idag nyttjar flygplatsen vid Malaga, kan nämnas easyJet, Ryanair och Norwegian. År 2014 tog Malaga flygplats emot 13,7 miljoner passagerare. 

Sevilla flygplats

Sevilla flygplats, som ligger 10 km nordväst om Andalusiens hividstad, har i skrivande stund inga direkta flygförbindelser med Skandinavien, men kan likväl vara intressant, om du reser till Andalusien för att uppleva Sevilla och sevärdheterna här omkring.

Biluthyrningsbolag

I Andalusien kan du välja en hyrbil från ala de kända biluthyrningabolagen, som t.ex. Avis, Hertz, SIXT och EuropCar, men också från många mindre, lokala biluthyrningsboalg som ofta också har bra erbjudanden. För att säkra en hög kvalitet har vi hos Escapeaway valt att samarbeta med Auto Europe för billig bilhyra i Andalusien, då Auto Europe är kända för att ge bra service och billiga priser. I samarbete med Auto Europe har vi dessutom valt bort flera uthyrningsbolag, som är ökända för att ha låga priser, men också lika låg service. Du kan läsa mer om Auto Europe här.

Priser

Alla priser på hyrbilar i Andalusien, som du ser här hos Escapeaway, är inklusive alla lagpliktiga försäkringar och fria kilometer. Det betyder att du tryggt kan köra iväg på utflykt utan att tänka på kilometerförbruk under din semester i Andalusien. Du har möjlighet att välja olika prisklasser av bilar, samt välja till extra försäkringar och utrustning.

Typer av hyrbilar

En av fördelarna med vårt samarbete med Auto Europe i Andalusien är det enorma urvalet av hyrbilar som vi därmed kan erbjuda. Som utgångspunkt är hyrbilarna i sökmaskinens översikt uppdelade i kategorier. I Andalusien kan du bland annat hyra bilar som Hyundai i10, VW Polo, Ford KA, Renault Scenic och VW Touran. Du kan därför alltid hitta en hyrbil i en prisklass och storlek som passar dina behov. Reser du med hela familjen, eller en större grupp vänner, är det perfekt att välja en stor bil som t.ex Volkswagen Touran med plats till 7 personer. En stor hyrbil är naturligtvis också ett bra val om ni har behov av extra plats till bagage eller eventuell sportutrustning. Nyttja eventuellt också Andalusiens soliga och varma klimat till att skämma bort dig själv med en körupplevelse utöver det vanliga, med en cabriolet.

Se typer av hyrbilar

Upplev Andalusien med bil

Det är naturligtvis inte endast för att komma snabbt fram och tillbaka mellan flygplatsen och ditt hotell, som du bör beställa en hyrbil till din semester. Här nedan kan du läsa om några av de sevärdheter som du enkelt kan besöka med bil. Kom ihåg att hos Hideaway kan du betälla en av våra många bilrundresor.

Alhambra

Ska de största sevärdheterna i Andalusien nämnas, så går det inte att unvika den moriska fästningen Alhambra. Detta är en av de mest besökta sevärdheterna i hela Spanien och platsen är också upptagen på UNESCOs världsarvslista. Fästningens vackra arabiska arkitektur, trädgårdar och utsmyckning, i kombination med de vackra omgivningarna med utsikten till Granada på den ena sidan och Sierra Nevada-bergen på den andra, är för många också en av höjdpunkterna på en semester i Andalusien. UNESCO beskriver Alhambra som en unik vittnesbörd om den muslimska närvaron i Spanien, som inte till samma grad som många andra av dåtidens byggnadsverk har blivit ödelagd eller ändrad i efterföljande tidsepoker. Ett besök i fästningen, som består av många sammanbyggda enheter i form av bland annat bostäder, moskéer och en badanläggning, samt i Granadas gamla moriska stadsdel Albaysin, ger en enastående inblick i Spaniens rika historia.

Alhambra ligger i Granada, cirka en och en halv timmes bilfärd från Malaga och är därför ett perfekt mål för en dagsutflykt, eller eventuellt som ett stop på en bilrundtur. Det är tack vare tydlig skyltning från motorvägen inte något problem att hitta till Alhambra i bil, och det finns en stor parkeringsplats vid huvudingången. Avsätt minst 3-4 timmar till ditt besök. Var uppmärksam på att beställa din entrébiljett till Alhambra i god tid, då det är många som vill komma och besöka platsen och utan reservation kan du ha kommit förgäves. Mitt på sommaren kan det bli hett i Granada och på Alhambra, så de bästa månaderna att besöka stället är oftast på våren eller på sensommaren/hösten, då temperaturerna är behagligare och antalet berökare är färre.

Läs mer: Dagsutflykt till Granada. Alhambra är inte det enda moriska byggnadsverket du kan uppleva i Andalusien. Moskéen i staden Córdoba är ett annat exempel på en plats som är värd ett besök. Läs mer om moskéen i Córdoba.

Gibraltar

På sydspetsen av Den Iberiska Halvön är Gibraltarklippan ett annat intressant dagsutflyktsmål, både för den som är intresserad av historia och för den som är intresserad av livliga apor som lever här. Därutöver är Gibraltar naturligtvis ett populärt utflyktsmål, för här kan man besöka en del av England, som kanske mest påminner om en gammeldags engelsk provinsstad, men likväl är något unikt. På ön står bland annat ett besök i naturreservatet Upper Rock Nature Reseve överst på de flestas önskelista. Det är bland annat här du möter de berömda berber-aporna, som kan vara ganska närgående, men som dock bör behandlas med respekt då de är vilda djur. Därutöver vinnar en attraktion som den stora kanoen, 100 Tonne Gun, från 1870, om öns strategiska betydelse för bevakande av Gibraltarsundet. Även om det är möjligt att köra över på ön, kan det vara en bra idé att parkera på den spanska sidan, då det ofta kan ta lång till att komma över gränsen i bil. Kom ihåg att ta med passet!

Detta är endast två av alla de spännande sevärdheter som du kan uppleva i din hyrbil i Andalusien - du kan läsa mycket mer om sevärdheter i denna Spanska region på bloggen.

Mer information om bilhyra hos Escapeaway

Ovastående informationer om bilhyra i Andalusien är vägledande. Vi tar förbehåll för fel och ändringarna, då villkoren ofta ändras hos de olika biluthyrningsbolagen. Vi hänvisar alltid till de aktuella informationerna som framgår av hyresvillkoret. Här du frågor gällande bilhyra i Andalusien, är du varmt välkommen att kontakta oss, eller kundservice direkt hos Auto Europe.

Information om bilhyra

>> Läs mer om bilhyra