Resor till Benahavis

Denne fjellandsbyen er en av de mest sjarmerende destinasjonene ved Costa del Sol. Riktignok ligger den tilbaketrukket fra Spanias populære middelhavskyst, men til gjengjeld er det severdigheter nok i Benahavis til at du ikke lengter mot sanden.

Men det er heller ikke mer enn syv kilometer til det glitrende havet, fra den idylliske landsbyen, som ligger mellom Marbella, Estepona og Ronda. Byens naturskjønne fjellrike omgivelser byr dessuten på flotte golfbaner og spennende turstier.

Velkommen til Costa del Sol med Escapeaway. Vi er spesialister på reiser til Benahavis og andre reisemål i området, hvor du bor på håndplukkede hoteller i ferien din. Du kan reise til Malaga Lufthavn hele året rundt med direktefly fra Norge, og som i likhet med reiser til andre destinasjoner, tilbyr vi alltid valgfri reiselengde og avreisedag. Bestill reisen din til Andalucia som en samlet pakkereise inkl. fly, hotellopphold og leiebil – eller transfer tur/retur fra flyplassen. Vil du heller arrangere reisen til Benahavis selv, så kan du naturligvis også bare bestille hotellet ditt gjennom oss.

Information och fakta

Läget uppe i bergen betyder, att det finns många stigar runt Benahavis, som är perfekta till vandrare. Om du inte vill utforska det vackra landskapet till fots, kan du eventuellt hyra en mountainbike, eller åka på jeepsafari. Landsorten har en offentlig pool, som är öppen hela sommaren, samt en golf driving range, och ett sportcenter med tennis- och fotbollsfaciliteter.

Väder

Benahavis har samma soliga klimat, som de andra semesterorterna på Costa del Sol, med temperaturer som i genomsnitt ligger mellan 23 och 29 grader mellan maj till augusti. Du kommer därför helt säkert att spendera stor del av semestern i det fria, så glöm inte att packa ner solkrämen.

Landskap

Benahavis igger bredvid ett kuperat och bergrikt område, och därför är vägarna i området snirkliga och smala. Inne i Benahavis kan man också få god motion genom att utforska gatorna, men det är dock inte värre än att de flesta orkar med det.

Attraktioner

Du hittar allid något att göra på en semester i Benahavis. Om du gärna bara vill slappna av i sanden havet, är Costa del Sols otroliga kust inom kort räckvidd.

Kulinariska upplevelser

De kulinariska upplevelserna, är en av de stösta attraktionerna här - landsorten omtalas ofta som Costa del Sols matsal. De berömda restaurangerna, som finns i Benahavis, ger dig möjlighet att fördjupa dig i smaken av Spanien och Medelhavet. De flesa restaurangerna är traditionella, så om det är internationella rätter du önskar, ska du söka dig mot en av kuststäderna.

Bland de bästa restaurangerna i stan, finns Restaurant El Castillo, Amigos och La Torre. El Castillo bjuder på en intressant skandinavisk twist på de traditionella spanska rätterna, däribland tapas. Amigos har fantastisk fisk och skaldjur, medan La Torre är platsen där du kan få dig en saftig spansk stek.

Nattliv

Livet i Benahavis är långt mer avslappnat än på andra semesterställen på Costa del Sol, och därför är nattlivet också mer dämpat. De lokala restaurangerna är som nämnt fantastiska med många delikatesser och regionala specialiteter på menyn, såsom saltbakad fisk och spädgris. Många av områdets restauranger bjuder dessutom på en betagande utsikt över de omkringliggande bergen och är därför perfekta till en romantisk kväll.

Vill du ha en festlig kväll på stan, kan du åka till närliggande Marbella, och gå på upptäcktsfärd i något av det bäta nattlivet Spanien kan erbjuda. Du har goda möjligheter att se kändisar och deras yachter i marinan. Det är också värt att ta den korta turen till Estepona en kväll.

Aktiv semester

Medan många av aktivitetsmöjlighetern på Costa del Sol är knutna till havet, har du här uppe i bergen engna möjligheter att spendera semestern på många andra saker.

De natursköna omgivningarna i Benahavis bjuder således på massor av saker till dig som söker utomhusaktiviteter under semestern. Det finns fantastiska vandringsleder i bergen längs alla grusvägar, som kryper upp mot de branta topparna. Dina ansträngningar kommer belönas med fantastiska utsikter över den imponerande borgen Montemayor, och självklart över den vidunderliga kustlinjen. Den bergiga terrängen bjuder också på fantastisk klättring med olika rutter i klyftan Las Angostruas.

Vill du ha lite mer lugna aktiviteter, finns det vid Benahavis nio av regionens 60 golfbanor, så om du har tagit med dina klubbor, kan du spendera stor del av semestern på fairways och greener, och förhoppningsvis inte så mycket i bunkrarna.

Slappna av och få ny energi

Det finns naturligtvos också mycket med Benahavis, som gör det enkelt att växla ner och slappna av. Om du inte vill nöja dig med att få från den ena fantastiska restaurangen till den andra, kanske det är så att du ska ta ett svalkande dopp i en av landsortens tre floder?

Skäm eventuellt bort dig själv på ett av de 5-stjärniga hotellen, som ligger i alla golfområdena. Många av hotellen har fina pooler, jacuzzi och bastu, vilka är ideala om du precis gått klart en 18-hålsrunda.

Därför ska du spendera semestern i Benahavis

  • Benahavis er en deilig spansk fjellandsby som ligger midt mellom Marbella, Estepona og Ronda.
  • Et ideelt feriemål for dem som ønsker seg en mer rolig base, vekk fra de travle badebyene.
  • Benahavis er berømt for sine restauranter og omtales ofte som spisestuen på Costa del Sol.

>> Se også reiser til Algeciras
>> Slik bestiller du en pakkereise til Spania

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Benahavis

Vad tycker gästerna om i Benahavis?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 16 recensioner